Primele schițe cu noul SUV subcompact pregătit de Toyota: lansarea va avea loc în acest an

de Daniel Popescu, Foto: Toyota
Marti, 14.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a publicat un teaser video cu un nou SUV subcompact pe care îl va lansa în Europa în acest an. Noul model va fi produs în Franța alături de Yaris.

Toyota a confirmat oficial că pregătește lansarea unui nou SUV subcompact pentru piața europeană pentru a extinde astfel gama de modele.

La numai o săptămână după o serie de declarații făcute în acest sens de oficialii mărcii nipone, Toyota a publicat un teaser video cu o serie de schițe care scot în evidență liniile generale ale noului model.

Noul SUV va avea la bază o nouă variantă a platformei GA-B derivată din platforma TNGA și va fi produs la uzina pe care Toyota o deține în apropierea localității Valenciennes din Franța, acolo unde se produce și Yaris.

De altfel, oficialii Toyota explică faptul că noul model nu va fi doar o versiune cross a lui Yaris, în contextul în care numeroși producători lansarea astfel de variante pentru modelele de succes.

"Nu trebuie să așteptați prea mult pentru a vedea forma finală a designului și veți vedea că nu este doar un Yaris cu suspensia mărită, ci un SUV subcompact complet nou cu un design dinamic și cu propria lui personalitate", a declarat Matt Harrison, vice-președinte executiv al Toyota Motor Europa.

Toyota va anunța ulterior numele noului model, planurile pentru producție și data lansării pe piață.

Via Toyota

Comentarii (4)

  • ACE - Craiova
    Toyota lucrează INTENS pentru implementarea noii platforme care se numește e-TNGA (versiunea electrică a platformei globale TNGA), un prim pas pentru creșterea volumului de masini electrice.


    Vezi articolul aparut in 09.01.2020

    Toyota va vinde 500.000 de EV-uri în 2025

    Decolarea EV a Toyota va fi cu adevărat lentă, cu doar 10.000 de unități planificate pentru 2020 și 30.000 pentru 2021.

    https://insideevs.com/news/392026/toyota-500000-evs-2025/
    14 2
  • Va concura in mod direct: Nissan Juke, Ford Puma, VW T-Cross, Kia Niro, Hyundai Kona, Peugeot 2008 etc....

    Cu modelul Urban Cruiser au dat-o in bara rau de tot acum 10 ani.
    10 0
  • Schița ne arată că montantul C e foarte gros și cel mai probabil geamul ușilor din spate va fi mic. Cam ca la C-HR unde deși ai loc în spate suficient, din cauza geamului mic și a tapițeriei negre zici că te-a băgat cineva într-o peșteră întunecată. Dar știți vorba aia, ”baba suferă la frumusețe.” În cazul ăsta, pasagerii din spate suferă.
    6 3
  • Adrian
    @Moldovean
    Ambele sunt masini de oras, mai rar sta cineva in spate.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru