Primul autobuz electric pentru grupul Volkswagen: vânzările lui Scania Citywide LF vor începe anul viitor

de Petre Barac
Joi, 09.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Scania Citywide LF este primul autobuz electric al companiei suedeze și primul pentru grupul Volkswagen de care aparține. Vânzările acestuia vor începe în 2018.

După Volvo, care a dezvăluit recent o nouă generație a autobuzului Volvo 7900 Electric, a venit și rândul celor de la Scania să prezinte primul autobuz electric al companiei.

Scania Citywide LF a fost prezentat într-un eveniment din Belgia, iar compania a anunțat că vânzările vor începe de anul viitor.

Fără să ofere detalii despre autonomie sau preț, suedezii spun că autobuzul lor electric a fost dezvoltat complet in-house și că va beneficia de un sistem de încărcare rapidă OppCharge (prin plafon). Scania Citywide LF a fost testat la începutul acestui an în orașul suedez Ostersund.

Grupul Volkswagen a anunțat de curând că ar putea să listeze la bursă divizia de camioane Scania și MAN ca parte din planul său să devină un “campion global”, însă nemții nu au luat o decizie fermă în acest sens.

Via Insideevs

Comentarii (1)

  • Edikkk
    SUPERB !

    Apoi ideea incarcarii la capat de linie, prin incarcare ... superioara.. excelenta !!!

    Nu ai probleme in timpul ploilor puternice (daca incarcarea era prin sosea, sistem de auto-cuplare... sub vehicul)
    sau nu incurca cu cabluri la o incarcare din laterala... unde un sofer trebuie sa cupleze un cablu sau nu...


    Oricum, pe langa actualul metrou, si actualele tramvaie
    (troleibuze.. .nu stiu ce sa spun... in unele orase sunt FOARTE LENTE !! nu stiu daca e vina sistemului de cabluri sau troleibuzele sunt vechi... nu stiu,.. dar sunt foarte lente.. circula cu doar 20-40km/h !!)

    aceste autobuze electrice sunt viitorul transportului urban !

    Cu metrou subteran, metrou usor, tramvai si.... piesa lipsa autobuzul electric cu incarcare la cap de linie, orice oras poate rezolva FULL-ELECTRIC transportul urban !

    Excelenta stire !
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru