Primul BMW Seria 3 electric, exclusiv pentru piața din China: 285 CP și 526 kilometri autonomie

de Alexandru Monenciu
Joi, 31.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul bavarez de automobile a publicat primele imagini și informații oficiale despre versiunea electrică a lui Seria 3. Modelul este exclusiv pentru piața din China și dispune de 285 cai putere și o autonomie de până la 526 kilometri.

În ultimii doi ani, prototipurile primului BMW Seria 3 electric au tot fost surprinse în teste. Pe final de 2021 au apărut chiar primele imagini neoficiale cu sedanul bavarez care va fi disponibil doar pe piața din China.

Acum, constructorul din Munchen publică primele imagini oficiale și informații despre noul i3 eDrive35L, aceasta fiind denumirea comercială.

Primul Seria 3 electric este bazat pe versiunea cu ampatament lung a lui Seria 3. În consecință, ampatamentul măsoară în cazul său 2.966 milimetri (+ 11 cm), iar în dreptul lungimii sunt trecuți 4.872 de milimetri. Portbagajul are un volum de încărcare de 410 litri.

Noul BMW i3 eDrive35L vine echipat cu cele mai recente componente ale sistemului de propulsie eDrive de generația a cincea. Unitatea electrică dezvoltă 285 CP și 400 Nm, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 6.2 secunde.

Acumulatorul are o capacitate netă de 66.1 kWh și promite o autonomie de până la 526 de kilometri, conform standardelor din China.

La o stație de încărcare rapidă (100 kW), repriza 10 - 80% durează 36 de minute, iar 10 minute sunt de ajuns pentru o autonomie de 97 de kilometri.

Pachetul primului Seria 3 electric este completat, printre altele, de sistemul de operare BMW 8, conectivitate 5G și Digital Key. La rândul ei, suspensia a fost calibrată special pentru drumurile din această țară.

Noul BMW i3 eDrive35L va fi asamblat la uzina din Lydia, Shenyang.

via BMW

Comentarii (4)

  • Unde va fi asamblat? Nu pare nume de vreun oras german :))
    Inca o chinezarie marca BMW, pentru fani adevarati.
    0 5
  • Mihai… stai in copac nu te da jos de acolo.
    China face chestii de foarte buna calitate de mult timp… le recunoști dacă citești ce scrie le ele - Made in China ;)
    Tu tot la hopa Mitică ai rămas?
    Renunța la tot ce ai tu si este făcut in China si vezi cu ce rămâi…
    BMW este in China de mulți ani. In Germania pe liniile de asamblare la BMW mai mult de jumătate sunt turci, polonezi, bulgari, români etc.
    Habar nu ai ce înseamnă organizarea, disciplina si devotamentul muncitorilor din China, dar vorbim că ce are?….

    6 0
  • Costin
    Nu stiu unde ati citit dar in articol e trecut doar ca "va fi disponibil doar pe piața din China" nu ca e fabricat acolo. Oricum mi se pare o porcarie chestia asta cu disponibilitatea numai intr-o anumita tara. Autonomia mi se pare decenta. Probabil real e pe undeva la 400km. Ok. Insa pretul nu e stipulat nicaieri. Daca e mult peste Tesla 3 n-o sa se vanda :))
    1 0
  • @Dutz: stai calm, stiu ce inseamna Made in China si stiu si diferenta intre patron chinez/produs suedez :))
    Faceam si eu glume pe seama cocalarilor care stiu ca doar Volvo e Made in China pentru ca a fost cumparat de chinezi.
    Deci stiu ca marile grupuri germane produc in China de foarte mult timp.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru