Primul model de sine stătător de la Cupra va fi lansat în 2019: “Veți vedea o mașină cu identitate proprie și ADN Cupra”

de Paul Cosma
Marti, 14.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra, brandul de performanță de la Seat, a anunțat că primul său model de sine stătător va fi lansat în 2019, fiind construit “100% ca un Cupra”.

La începutul acestui an, SEAT a anunțat că pregătește lansarea sub-brandului de performanță Cupra și ne-a oferit atunci un logo pentru viitorul brand. Cunoscută în lumea auto ca versiune sportivă a modelelor Seat, Cupra a făcut pasul înainte și a devenit sub-marcă a companiei spaniole, după modelul AMG la Mercedes și M la BMW. 

Odată cu momentul "independenței" Cupra, spaniolii au dezvăluit în martie și primul model dezvoltat sub noua marcă: o versiune de 300 CP a SUV-ului Ateca.

Cupra nu se oprește aici și anunță că anul viitor va lansa primul model de sine stătător al brandului, cel mai probabil un crossover coupe.

“Anul viitor veți vedea prima mașină desenată 100% ca un Cupra. Este gândită de la început ca un model cu ADN Cupra. Asta nu înseamnă că modelul Cupra Ateca nu este un Cupra. Dar pentru noi și inginerii noștri, următoarea mașină va fi născută cu o filozofie 100% Cupra și va avea o identitate proprie, a explicat șeful de design al brandului.

Acesta nu exclude posibilitatea ca viitorul model să primească și versiuni Seat, dar acest lucru este încă pe masa discuțiilor.

Totodată, Cupra ia în calcul pe viitor să lanseze și versiuni de performanță ale modelelor Ibiza și Arona.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • Da da da, tot cupra sunt si celelalte, dar mai diluate asa...
    5 4
  • Rahateca Tedei
    aveti grija sa nu incurcati ADN-urile prin laborator, poate iese vreo Cupra cu faruri de Octavia ..
    7 4
  • suv/cross nu poate fi cupra, poate capra!
    3 2
  • inexorabil
    Fix identitatea de sine, independența și libera inițiativă a subsidiarelor și a indivizilor ȋncurajează corporațiile, orice fel de corporații. Da, și pe mine mă cheamă Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu Wa Za Banga.

    De aceea se spune că, de exemplu, ȋn cadrul GM, până prin anii ’80 s-a afirmat liberalismul, care apoi a fost ȋnlocuit cu socialismul, pardon, cu corporatismul. Dar până și acesta din urmă a pălit…astăzi nu mai pâlpâie decât carierismul; important este să-ți ȋmbogătești CV-ul. Cu realizări? Mai degrabă cu ani, care alene se scurg, spre un liniștit amurg.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru