Primul model electric al familiei Volkswagen ID ar putea primi numele Neo: producția hatchback-ului german începe în noiembrie 2019

de Cornel Șocariciu
Joi, 23.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul model electric din cadrul familiei Volkswagen ID debutează în 2019. Conform primelor zvonuri, hatchback-ul electric ar urma "să fie botezat" Neo. Producția demarează în noiembrie 2019, iar debutul comercial a fost stabilit pentru prima parte a anului 2020.

Conceptul ID a fost prezentat de Volkswagen în cadrul Salonului Auto de la Paris în 2016. În tot acest timp, constructorul german a oferit o serie de informații noi referitoare la primul membru al familiei de electrice ID.

Acum, cu ocazia unei eveniment special, Michael Jost, directorul de strategie din cadrul Volkswagen, a inclus numele ID Neo atunci când a descris viitoarea gamă de electrice pregătită de sub-brandul ID. Denumirea a fost înregistrată de Volkswagen la începutul acestui an, iar ID Neo ar urma să fie prezentat în versiunea de serie în 2019. Alături de Neo, nemții vor lansa ID Buzz și ID Vizzion

Din punct de vedere estetic, viitorul Volkswagen ID Neo ar urma să preia o mare parte dintre liniile pe care le-am admirat în momentul prezentării conceptului Volkswagen ID.

"În linii mari, este cam aceeași mașină pe care am prezentat-o în 2016", a declarat Klaus Bischoff, designer-șef în cadrul Volkswagen.

Conceptul ID dispunea de un motor electric de 125 kW (170 CP), iar pachetul de baterii pregătit de nemți asigura o autonomie minimă de 400 de kilometri.

Conform primelor informații, și versiunea de serie ar urma să aibă aceleași caracteristici.

Startul producției este programat pentru luna noiembrie 2019, iar debutul comercial ar urma să aibă loc în prima parte a anului 2020.

Via | AutoExpress

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Iar pretul acestui EV ar putea sa fie de cca. 25.000 Euro, apropiat de cel al unei masini cu motor clasic ?!
    N-ar fi rau chiar deloc....
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru