Primul Rolls-Royce Phantom VIII va fi scos la licitație: banii colectați vor fi folosiți în scopuri caritabile

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 06.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul Rolls-Royce Phantom VIII va fi scos la licitație, iar banii colectați vor merge către Fundația Naples Children & Education din Florida.

La jumătatea anului, Rolls-Royce a prezentat noua generație Phantom. Modelul constructorului britanic a fost dezvoltat pe o platformă nouă, măsoară 6.1 metri și cântărește 2.721 de kilograme (în varianta cu ampatament mărit).

Noul Phantom folosește un sistem de direcție integrală pentru a îmbunătăți manevrabilitatea, iar oficialii Rolls-Royce spun că modelul este mai silențios cu 10% decât vechea generație. Sub capotă, Phantom VIII păstrează motorul V12 de 6.75 litri care produce acum 563 de cai putere și 900 Nm. Propulsorul este cuplat la o cutie automată cu opt rapoarte, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 5.3 secunde (5.4 secunde în cazul versiunii cu ampatament mărit). 

Primul Rolls-Royce Phantom din noua generație este vopsit în nuanța Belladonna Purple și are un interior în două tonuri (alb și mov). Exemplarul va fi scos la licitație în cadrul unui eveniment special, desfășurat în intervalul 26 - 28 ianuarie 2018 în Florida, SUA.

Banii colectați în urma vânzării primului Phantom VIII vor merge către Fundația Naples Children & Education.

Comentarii (2)

  • In pozele de sus, arata precum o copie chinezeasca de RR.
    4 2
  • Cineva
    @Tibi
    Exact ! Noul Rolls Phantom mi se pare cel putin din poze , un kitsch total ! Poate in realitate o arata altfel....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru