Primul SUV de performanță Hyundai: Kona N va avea motor turbo de 2 litri și transmisie automată

de Paul Cosma
Marti, 12.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a confirmat lansarea lui Kona N. Primul SUV de performanță din gama constructorului sud-coreean va beneficia de un motor turbo de 2 litri și o transmisie automată cu dublu ambreiaj.

Hyundai extinde portofoliul său de modele de performanță, iar Kona este primul SUV care primește un astfel de tratament.

Constructorul sud-coreean dezvăluie câteva detalii despre Kona N. Pentru moment, aflăm că noul model va beneficia de un motor turbo de 2 litri și o transmisie automată cu dublu ambreiaj.

Puterea nu este precizată, însă este de așteptat să avem aceleași date ca la propulsorul folosit în cazul lui i30 N, respectiv 250 CP și un cuplu maxim de 353 Nm.

Hyundai oferă, deocamdată, doar imagini sub camuflaj pentru Kona N, iar mai multe detalii tehnice vor fi transmise în perioada următoare, conform unui anunț făcut de companie. 

Via Hyundai

Comentarii (5)

  • Andrei
    Kia a inceput sa faca din satelit pe VW .Motoarele lor sunt mai puternice la aceeasi cilindree si cu mult mai fiabile.1.5 tsi Vag 150caivs 1.6 kia 206 cai,2.0 245 cai golful gti vs 250 kia.
    9 6
  • Sa nu exageram, in ciuda progreselor deloc de neglijat Kia ramane o alegere de buget. A se vedea esecul unei masini superbe, Stinger, doar din cauza emblemei.
    4 8
  • @ andrei: nu sant fan VW, dar nu privesti ambele parti ale monedei: VW GOLF R, 2.0 TSI 320 cai si 420 NM.
    desi in urcare , hyundai nu are si nici nu va avea un 2.0 peste 300 cai, deoarece lucreaza deja la un 2.2 cu limita de turatie 7000 ( si tehnologie la motor din wrc ) care va propulsa viitoarele modele N. evident motorul va avea mult peste 300 cai, dar nu mai e 2.0 .
    4 3
  • @someone23

    Păi ce facem, comparăm modelul R, adica model sport de inalta performanță, cu model obișnuit? Adica facem comparație intre mere si prune...
    3 0
  • @ ds: 2.0 de 265 hyundai / kia nu e obisnuit, no offence.
    era vorba de motoare nu de modelul in sine, cel putin eu asa am inteles
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru