Primul teaser video cu viitorul hypercar de circuit dezvoltat de Lamborghini: modelul va miza pe motorul V12 și va oferi 830 CP

de Cornel Șocariciu
Luni, 28.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a publicat primul teaser cu un viitor hypercar dedicat circuitului. Conform surselor, modelul va purta numele de Aventador SVR și va oferi 830 de cai putere.

Lamborghini a publicat un teaser video care anunță lansarea unui nou model. De această dată, producătorul italian din Sant'Agata Bolognese pregătește un hypercar dedicat exclusiv circuitului.

Conform primelor informații, noul model va avea la bază plaforma lui Aventador, însă elementele de caroserie vor fi inspirate de cele ale unicatului SC18. Surse apropiate companiei spun că hypercar-ul de circuit va purta numele de Avantador SVR, iar divizia de motorsport Squadra Corse este cea care se va ocupa de proiect.

Exteriorul va fi echipat cu un pachet aerodinamic special și cu elemente de caroserie fabricate din fibră de carbon.

Viitorul hypercar de circuit va fi echipat cu motorul V12 de 6.5 litri, iar voci apropiate constructorului italian spun că unitatea pe benzină va oferi 830 de cai putere. Resursele vor fi gestionate de o transmisie secvențială cu șase trepte dezvoltată de Xtrac.

Același raport menționează că Lamborghini va produce doar 40 de unități, primele livrări fiind programate pentru anul 2021.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru