Probleme pentru japonezi: Nissan și Subaru au recunoscut că mașinile lor n-au respectat procedurile de inspecție în ultimii 30 de ani

de Petre Barac
Vineri, 27.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru a transmis că n-a respectat procedurile de inspecție finală pentru mașinile destinate pieței din Japonia, în ultimii 30 de ani, la scurt timp după un anunț similar al celor de la Nissan.

Problemele par să nu se mai oprească pentru constructorii auto japonezi. Ministerul Transporturilor din Țara Soarelui Răsare a cerut controale interne la toți producătorii autohtoni după ce, luna trecută, Nissan a recunoscut încălcări ale procedurilor de inspecție a mașinilor produse și vândute în Japonia.

Compania a chemat atunci în service 1.2 milioane de mașini produse în ultimii trei ani și a suspendat activitatea fabricilor sale din Japonia. Acum, producătorii niponi primesc o nouă lovitură de imagine. Subaru a anunțat că a permis unor persoane neautorizate să facă inspecția finală a mașinilor sale la o fabrică în apropiere de Tokyo.

“Inspecția finală este un proces foarte important și suntem conștienți că nu am respectat procedurile. Am folosit aceleași proceduri pentru mai mult de 30 de ani fără să ne dăm seama că ele nu respectă cerințele impuse de autorități”, a declarat șeful Subaru, Yasuyuki Yoshinaga, într-o conferință de presă.

În schimb, Toyota și Honda au transmis către autorități că n-au găsit probleme în urma controalelor interne din cele două companii.

Cei de la Nissan au dat asigurări că mașinile lor de la export nu au probleme de siguranță și că acest incident s-a produs ca urmare a cerințelor mai exigente ale autorităților japoneze.

Via Reuters

 

Comentarii (8)

  • Si VW a trucat testele de noxe tocmai pentru ca cerintele erau exigente si greu de indeplinit. Deci uite, dom'ne, ca nu doar nemtii sunt marlani.
    14 5
  • @Pana Pai nu doar nemtii, si colegii lor de acum 70 si ceva de ani :-)
    8 1
  • @pana...cerintele autoritatilor japoneze prevedeau BIROCRATIA.

    Adica, in loc ca nenea cu ecusonul X in piept verificarea o facea nenea care avea Y pe ecuson. Nu scrie nicaieri ca aceste companii nu au respectat cerintele legate de calitate, siguranta, PSI, numarul de boabe de orez din farfurie ori culoarea cosurilor de gunoi din incinta unitatii.

    despre "colegii" din Europa.... nu e nevoie sa-ti mai spun ca stii foarte bine da' te faci ca nu pricepi.
    11 7
  • Edikkk
    este o problema FALSA !

    Nissan si Subaru FAC controalele finale ale masinilor foarte bine si exigent, dar oamenii care trebuiau sa faca acest lucru trebuiau sa aiba si o anumita calificare, fapt care nu il stiau producatorii auto !

    Este o masura pur birocratica, legala, care nu are legatura cu procesul in sine !!

    Supiditatea situatiei o reprezinta faptul ca producatorii auto japonezi nu este ca au incercat sa eludeze legea sau normele (NU este nici-o asemanare cu scandalul VAG) pentru ca pur si simplu fac asta de 30 de ani , iar statul japonez in mod tamp abia acum a descoperit acest lucru !!!

    Adica cum au controlat statul japonez pana acum, daca si-au dat seama de problema abia dupa 30 de ani ???

    Oricum cu un curs de calificare intern / extern si cu aceiasi oameni la verificarile de calitate finale, lucrurile vor reintra in legalitate..

    atata tot
    7 3
  • marius
    vai jum bai tai ,masini cu bord de plastic ,la fel a patit si mitsupishi cu trucarea de motoare ,cum zice o fetita de 1 an, as cacas,
    4 5
  • Interesant este ca treaba asta a fost doar pentru productia interna. Cea de la export s-a facurt cu alta mancare de peste. Seamana un pic cu glorioasa epoca de aur. Japonia se confrunta cu o mare problema. Populatia este foarte batrana si continua sa imbatraneasca. Nu prea mai are cine sa munceasca. Trebuie sa dea drumul la emigrari masive. Stati linistiti. Musulmanii nu au voie sa intre in Japonia.Nici macar ca turisti. Asa este legea.Cele doua religii nu sunt compatibile. La ei se poate, la altii nu. Sa revin la subiect. Incet de tot, vom fi inlocuiti de catre tehnologie.Deja se vede treaba asta. Lenea incepe sa se imprastie cu repeziciune. Ne bagam fiecare, intr-o mica si sufocanta sfera, si nu mai suntem in stare sa gandim in afara acestei mici sfere. Un mic exemplu: De ce nu iei hartia aia de pe jos? Nu este treaba mea.Cei care vor fi muncind, vor fi necalificati. Si de aici porneste totul. Sa va fie de bine!
    8 1
  • @Kote Pot intra ca turisti, insa doar atat:

    http://www.politifact.com/truth-o-meter/statements/2015/nov/17/viral-image/viral-graphic-says-japan-keeps-out-radical-islam-t/
    1 0
  • Probabil ca au aprobat chestia asta. Oricum, la ei se poate. Drepturile omului(pardon, musulmanului)?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru