Problemele Volkswagen se extind în Europa: germanii, daţi în judecată de o companie cu o flotă de 500 de maşini

de Daniel Popescu
Luni, 06.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un distribuitor de peşte care a luat în leasing 500 de maşini Volkswagen a dat în judecată constructorul german în urma scandalului Dieselgate.

Grupul Volkswagen a încheiat scandalul Dieselgate în Statele Unite după un acord final cu autorităţile, însă a început să aibă din ce în ce mai des probleme în Europa, inclusiv în ţara natală.

După ce proprietarul unei Skoda Yeti va primi înapoi toţi cei 26.500 de euro pe care i-a dat pe maşină, întrucât valoarea de piaţă a acesteia a scăzut din cauza Dieselgate, o companie privată a decis să dea în judecată Grupul german pentru că a minţit în privinţa normelor de poluare.

Urmareste Automarket
Astfel, distribuitorul de peşte Deutsche See solicită despăgubiri de 11.9 miliarde de euro pentru cele 500 de maşini achiziţionate în leasing de la Grupul Volkswagen.
"Deutsche See a intrat în parteneriat cu Volkswagen doar pentru că Volkswagen a primit cel mai prietenos concept pentru mobilitate şi mediu", precizează compania într-un comunicat de presă.

Deutsche See a încercat să ajungă la un acord cu Volkswagen, însă Grupul german a decis să înlocuiască managerii care purtau negocieri cu diverşi avocaţi şi manageri de PR. Pentru moment, Volkswagen a refuzat să comenteze cazul, afirmând că avocaţii nu au văzut încă acuzaţiile formulate.

Anterior, Volkswagen a mai fost dată în judecată şi de diverse dealeri, însă acesta este primul caz al unei companii private care apelează la o astfel de soluţie.

Via Automotive News

Comentarii (7)

  • 500 auto !!..Ăștia probabil nu au știut că la ,,pomul lăudat nu-i bine să te duci cu sacul,,.
    12 4
  • urmeaza si altii sa-i dea in judecata pe nemernicii astia
    10 1
  • Cazul cu Skoda Yeti nu este definitiv, VAG a anuntat de atunci ca vor face recurs. Iar 11,9 miliarde suna bine pentru can can, dar cred ca sunt milioane ca doar nu au cumparat Bugatti.
    9 4
  • someone
    @ qar7: daca pui 25000 de masina iti iese putin peste 12 miliarde.
    5 2
  • e vorba de 11,9 milioane ...

    daca "mobilitatea ecologica a fost ideea de baza a parteneriatului" (vezi: http://www.handelsblatt.com/unternehmen/industrie/folgen-des-abgasskandals-deutsche-see-verklagt-vw/19348720.html) lucru prevazut acolo, in contract, inseamna ca, pe romaneste, s-ar traduce prin inselaciune

    iar 11.900.000 euro depagubiri e chiar prea putin
    9 2
  • someone
    @ everybody: milioane, nu miliarde, SCUZE
    5 0
  • Marius
    Hai sa curga cu procese :))
    Ca doar sunt numarul 1 la vanzari de pacaleli.
    Sa vedem daca reusesc cu ce au vandut in 2016 sa acopere 10% din ce li se cere in procese.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru