Procurorii germani analizează acuzațiile împotriva BMW Seria 3: modelul bavarez, suspectat că depășește normele de poluare

de Daniel Popescu
Joi, 07.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Procurorii germani au anunțat că vor analiza posibilitatea unei anchete oficiale cu privire la emisiile lui BMW Seria 3, model despre care o organizație de mediu afirmă că depășește limitele legale.

Organizația de mediu DUH din Germania a anunțat în această săptămână rezultatele unor teste realizate cu BMW Seria 3. Potrivit oficialilor companiei, modelul german depășește semnificativ emisiile de oxid de azot în cadrul unor teste efectuate pe șosea, în ciuda faptului că, atunci când a fost evaluat în laborator, modelul a respectat cerințele legale de maxim 80 miligrame de oxid de azot pe kilometru.

În urma acestor acuzații, Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA) a anunțat că va analiza situația, în timp ce procurorii din Munchen au dezvăluit că analizează la rândul lor dacă este necesară deschiderea oficială a unei anchete în acest caz.

BMW a negat deja utilizarea unor dispozitive pentru trucarea testelor de emisii și afirmă că Seria 3 a fost deja evaluat de către autoritățile competente. "Nu există activități sau modificări tehnice care să afecteze modul de testare pentru măsurarea emisiilor. Asta înseamnă că sistemele noastre pentru evacuare sunt active atât pe bancul de teste, cart și în practică", menționează BMW într-un comunicat.

BMW s-a mai aflat într-o situație asemănătoare și în luna iunie, atunci când procurorii au decis să nu deschidă o anchetă în urma unor plângeri pe același subiect.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru