Producătorii de componente auto din România se adaptează greu la noile tendințe

de Gabriel Nica
Sambata, 30.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
De ceva timp, faptul că ne îndreptăm spre un viitor dominat de mașini electrice, nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni. Lansările producătorilor auto s-au concentrat în principal în jurul mașinilor alimentate exclusiv de baterii sau hibride iar cererea clienților confirmă trendul ascendent al acestor autovehicule. Cu toate acestea, producătorii de componente auto din România se adaptează greu la aceste schimbări, conform secretarului general al Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Adrian Sandu.

Acesta a precizat, într-un interviu pentru LifeNews.ro, că producătorii de pe teritoriul României încep ușor ușor să își schimbe gama de produse dar nu în același ritm ca cei care lucrează în tările vecine, precum Ungaria sau Polonia.

„Nu am rămas în urmă. Sunt multe companii în România care produc componente pentru vehiculele hibride și electrice. Dacă ne referim doar la producția de baterii, da, nu am atras încă niciun producător de baterii pentru astfel de vehicule. Avem totuși un start-up care tinde să devină «gigafactory» la Cernica, lângă București. Este un joint-venture între Prime Motors și ROMBAT,” a spus Sandu.

Același oficial spune că lucrurile poate că ar fi evoluat mai repede dar, în continuare, producătorii mari se lovesc de aceleași impedimente ca în trecut, atunci când vine vorba de alegerea unor locații optime pentru dezvoltarea de centre de producție noi. Lucruri precum lipsa unei infrastructuri de transport adecvată sau a unei strategii naționale de atragere a producătorilor care folosesc tehnologii avansate de producție a componentelor se resimt în modul în deciziile companiilor.

Chiar și așa, companii precum Bosch, Continental și Siemens produc deja componente pentru mașini electrice și hibride în România laolaltă cu produse pentru mașinile cu motoare termice.

Pe viitor, se așteaptă ca odată cu creșterea cererii pentru mașini electrice și, implicit, a componentelor pentru aceste, companiile să poată schimba proporția produselor asamblate în România din mers.

Via: LifeNews.ro

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Invazia chinezească începe

    https://youtu.be/jclSYJb8oa0
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru