Producția auto națională a crescut cu 28% în luna mai

de Tiberiu Safta
Luni, 19.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai noi date furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din România, producția auto națională s-a bucurat de o creștere de peste 28% în luna mai față de aceeași perioadă a anului trecut.

După ce am avut parte de scăderi în martie și aprilie, primăvara s-a încheiat cu o creștere a nivelului de producție de automobile. Mai exact, în luna mai, producția auto din România a crescut cu 28.38% față de nivelul înregistrat în aceeași perioadă din 2022. În ultima lună a primăverii au fost produse 51.125 de mașini.

Dintre acestea, uzina Dacia de la Mioveni a produs 31.929 de automobile, în timp ce uzina Ford Otosan de la Craiova a construit 19.196 de mașini.

Astfel, după primele 5 luni, producția auto din țara noastră a înregistrat o creștere de 5.4% față de același interval din 2022. Dacia a produs, până la începutul lui iunie, 147.295 de vehicule, iar Ford Otosan a produs 80.465 de unități.

via ACAROM

Comentarii (1)

  • Alexandru
    Devine interesant cum Dacia ajunge sa fie atat de adoptata in UE si cum creste numarul de vanzari in fiecare an. Am citit aceste informatii pe odat.ro si se pare ca Dacia are o traiectorie ascendenta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru