Producția auto națională a scăzut cu 3% în martie. Creștere de peste 4% în primul trimestru

de Tiberiu Safta
Miercuri, 12.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cele mai noi date furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din România relevă o scădere de aproape 3% a producției auto naționale în luna martie, față de nivelul înregistrat în 2022. În a treia lună din an, România a produs peste 55.000 de mașini.

După o perioadă constantă de creștere a producției de automobile din țara noastră, luna martie s-a încheiat cu o scădere pentru industria auto din România. Potrivit noilor date oferite de ACAROM, uzinele Dacia de la Mioveni și Ford Otosan de la Craiova au produs împreună 55.428 de mașini, cu peste 2000 de bucăți mai puține față de performanța atinsă în martie 2022. În traducere, asta înseamnă o scădere de 2.8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În cea de-a treia lună din an, Dacia a produs 35.610 mașini, în timp ce Ford Otosan a asamblat 19.818 automobile. La sfârșitul primului trimestru din 2023, România a produs 142.756 de mașini. Dacă luăm primele 3 luni împreună, asta înseamnă o creștere de 4.3% față de nivelul înregistrat în același interval de anul trecut.

De la începutul anului și până la sfârșitul lui martie, Dacia a produs 93.286 de mașini, în timp ce Ford Otosan a construit 49.470 de automobile.

Din păcate, se pare că și în luna aprilie ne vom aștepta la scăderi.

Asta pentru că, începând de mâine, Dacia va înceta temporar producția de mașini din cauza lipsei de componente electronice esențiale. Uzina de la Mioveni își va relua activitatea abia în 18 aprilie.

via ACAROM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru