Producția auto națională, în luna ianuarie: scădere de 8.48%

de Alexandru Monenciu
Luni, 14.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În luna ianuarie, țara noastră a produs cu 8.48% mai puține mașini (prin cele două uzine, de la Mioveni și Craiova) decât în aceeași perioadă din 2021. Chiar și așa, prima lună din noul an marchează o premieră: uzina din Bănie a produs mai multe mașini decât cea de la Mioveni.

Potrivit raportului întocmit de către Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), producția auto națională a înregistrat, în prima lună din 2022, o scădere de 8.48%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Concret, la noi în țară, au fost produse 35.171 de autoturisme, față de 38.431 câte au fost asamblate în ianuarie 2021.

Luna ianuarie marchează, însă, o premieră: uzina Ford de la Craiova a produs mai multe mașini decât fabrica Dacia de la Mioveni (19.355 versus 15.816). Anul trecut, în luna ianuarie, producția celor două uzine a fost ceva mai echilibrată: 19.809 unități produse la Mioveni și 18.622 la Craiova.

Tot în luna ianuarie, Dacia a produs la Mioveni exemplarul cu numărul 7 milioane. Mașina aniversară a fost un Duster Extreme, deci ediție limitată, echipat cu motorul TCe 150 și transmisie automată EDC.

via ACAROM

Comentarii (1)

  • Să fie și din cauză că producția SS3 s-a mutat în Maroc?
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru