Producția de mașini va scădea în Franța cu 20% în 2020: Grupul PSA și Renault mută parțial producția în alte țări

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția de mașini va scădea în Franța cu circa 20% în anul următor, ca urmare a faptului că Grupul PSA Peugeot-Citroen și Renault mută parțial producțiile în alte țări.

Franța este unul dintre principalii producători de mașini din Europa, datorită prezenței puternice pe plan european a unor mărci precum Renault, Peugeot sau Citroen.

Compania de analiză IHS estimează că în acest an francezii vor produce circa 2.2 milioane de unități, însă lucrurile se vor schimba radical anul viitor.

Ultimele decizii luate de Grupul PSA Peugeot-Citroen și Renault vor conduce la o scădere cu aproximativ 20% a producției de mașini în 2020, la circa 1.7 milioane de unități.

Principala explicație este legată de schimbările anunțate de Carlos Tavarez în producția Grupului PSA după integrarea constructorului german Opel.

Astfel, Peugeot 2008 se va produce în Spania, în timp ce Peugeot 208 va fi produs în Slovacia și Maroc. În plus, producția lui Opel Grandland X va fi mutată în Germania. În urma acestei strategii, IHS anticipează că producția Grupului PSA va fi anul viitor de 830.000 de unități, comparativ cu totalul de circa 1.2 milioane de unități așteptat pentru acest an.

Între timp, Renault a decis să mute producția noii generații Clio în Slovenia și Turcia pentru a face loc producției hatchback-ului electric Zoe.

IHS anticipează însă că situația se va ameliora în cursul anului 2021, în condițiile în care Grupul PSA va produce în Franța înlocuitorul lui Opel Mokka X și un nou model compact dezvoltat sub brandul DS.

Via Caradisiac

Comentarii (2)

  • @AM Cea mai mare parte din Clio actual se fabrica in Turcia, puțin in Slovenia si foarte puțin Franța, deci ce muta?
    6 1
  • La prima vedere pare de rau, dar se pare ca de fapt fac loc pentru modelele electrice si cele premium (vezi DS )in Franta. Numai sa aiba ei vanzare suficienta la zoe si DS sa tina oamenii ocupati ca altfel se trezesc cu niste greve ...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru