Producția Ford, de trei ori mai mare în ianuarie: americanii au produs 11.000 de unități Ecosport la Craiova

de Daniel Popescu
Vineri, 02.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Ecosport a avut o producție de 11.000 de unități la uzina de la Craiova în luna ianuarie, în creștere semnificativă comparativ cu valorile anterioare de producție ale fabricii.

Ford a început în luna octombrie producția noului Ecosport la uzina pe care o deține în Craiova, după scoaterea monovolumului B-Max din ofertă, iar livrările către principalele piețe europene au început în luna decembrie.

Cererea pentru acest SUV este mai mare, iar acest lucru se observă și în datele oficiale de producție, în contextul în care Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) a anunțat că Ford a produs în luna ianuarie 11.074 de unități Ecosport. Astfel, producția a crescut de trei ori comparativ cu luna ianuarie a anului trecut și cu 84% comparativ cu ianuarie 2017.

Anterior, Dacia a anunțat o producție totală de 28.702 unități în luna ianuarie, dintre care aproape 18.000 de unități au fost Duster. Între timp, constructorul de la Mioveni a produs și 4.628 de unități Sandero, iar pe porțile uzinei au ieșit și 3.365 de unități Logan, dar și alte 2.809 unități Logan MCV.

Prin urmare, cele două uzine au produs în total 39.776 de unități în luna ianuarie, iar cele mai populare modele au fost Duster, Ecosport și Sandero.

Via APIA (PDF)

Comentarii (1)

  • APIA sa nu se mai planga datorita navalirii harburilor din Vest,sufera productia autohtona! Se plang cei ce au "ciuda" pe aia mai oropsiti ca n-au loc de gazele lor.In special guvernanti care nu vad muntii cheliti,perdelele forestiere neexistente,drumurile cam aceleasi de pe timpul lui Ceausescu.Si vor taxe...Inteleg ca toti dorim un aer mai curat in special in orase,dar ce fac guvernantii cu banii din viitoarele taxe?
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru