Producția lui Tesla Cybertruck va începe în 2023

de Tiberiu Safta
Miercuri, 02.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații noi, producția în masă a camionetei electrice Tesla Cybertruck va începe la sfârșitul lui 2023. Debutul producției modelului cu zero emisii a fost amânat în mai multe rânduri din cauza lipsei de componente.

Producția lui Tesla Cybertruck trebuia să înceapă, inițial, în 2021. Însă, din cauza pandemiei de coronavirus, care a dus la criza mondială de semiconductori, producția celui mai controversat model al mărcii deținute de Elon Musk a fost amânată în repetate rânduri.

Acum, potrivit agenției de presă Reuters, producția în masă a noului model va începe abia la sfârșitul lui 2023. Informația a fost furnizată agenției de presă de către două persoane apropiate mărcii.

Înainte de debutul producției în masă, Tesla are în plan să producă mai multe exemplare ale lui Cybertruck în numere mai mici, începând de la jumătatea anului viitor. Mai mult, dacă producția în numere mari va începe la sfârșitul lui 2023, atunci Tesla va trebui să aștepte până la începutul lui 2024 pentru a încasa venituri provenite din eventualele vânzări ale noului model.

Până acum, Tesla Cybertruck a primit circa 1.5 milioane de comenzi din toată lumea. Mai devreme în acest an, compania americană a fost nevoită să oprească temporar comenzile pentru cei din afara Americii de Nord, pentru a face față cererii.

În orice caz, este de așteptat ca livrările primelor exemplare ale lui Cybertruck să înceapă abia din 2024.

via Reuters

Comentarii (5)

  • Desi nici macar nu suntem aproape de aparitia acestui model pe strazi , deja m-am plictisit de el, sincer deja imi pare imbatranit , astept facelift-ul !! Atatea stiri si publicitate agresiva ( culmea ca de multe ori gratuita, sunt sigur) rar mi-a fost dat sa vad in media auto ! Imi pare de-a dreptul penibila aceasta disperare de a publica orice zvon despre o posibila incepere a productiei undeva peste nu-s cati ani...! Ce anume reprezinta sau va reprezenta acest model in Europa ?...nimic..sau cel putin asa sper , atata timp cat nu va fi un teatru de razboi peste tot , ca personal nu vad prea multe utilitati ale acestui model in Europa in afara celor militare !
    11 3
  • Mircea Badea
    sper ca va face noi recorduri ca orice tesl, dar la cum arata live nu cred ca il vor vrea multi, poate americanii cat de cat ca e asa "de oras" pt ei..pentru manelistii europeni cred ca vor lua alte suv-uri..
    3 3
  • Tesla au mers după bani.... trebuia să producă Cyber truck dar câştigă mult mai mulţi bani din Semi truck, şi cum nu aveau nici fabrici şi nici baterii de amândouă... au întârziat Cyber ul.

    Nu e frumos, dar e sănătos.

    Oricum cererea internă de baterii este enormă la Tesla... nu numai maşini dar şi Power wall are nevoi mari şi chiar afacerea lor cu mega pack pentru echilibrarea reţelelor electrice s-a dublat faţă de anul trecut.
    3 4
  • Fiecare face ce vrea cu banii lui… dar totuși așa ceva este greu de acceptat. Cum dl.-e sa-ți iei așa ceva? Îmi este greu sa o consider masina…
    5 4
  • CyberTroacka
    Cele 1,5 milioane de comenzi au fost date până la sfârșitul anului 2021 și majoritatea acestora vor fi onorate după 2025.
    Să stai 5-6 ani (sau, posibil, chiar mai mult) să-ți vină mașina...ăsta e nou record al Tesla (pe care fanii hidoșeniei îl merită cu prisosință)!

    Dar partea frumoasă acum vine: după 5-6 ani, când îți vine oribilitatea, constați că, între timp, au apărut pe piață mașini mult mai performante decât Cybertruckul lui Pește...
    10 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru