Producția în masă a primului camion Tesla va începe la sfârșitul lui 2024

de Tiberiu Safta
Joi, 15.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk, șeful Tesla, a anunțat că producția în masă a primului camion al mărcii, Tesla Semi, va începe la finalul lui 2024. În prezent, camionul electric este produs în doar câteva exemplare pe an.

Tesla Semi este primul camion și vehicul comercial al mărcii americane de mașini electrice. Camionul cu zero emisii a fost prezentat în premieră în 2017, iar producția modelului ar fi trebuit să înceapă doi ani mai târziu. Însă, din cauza pandemiei de COVID-19, debutul producției camionului Tesla a fost amânat până la sfârșitul anului trecut.

Livrările primelor exemplare au început în decembrie 2022, însă producția în masă nu a început deocamdată, din cauza problemelor cu privire la furnizarea bateriilor. Acum, în cadrul unei conferințe susținute în Texas, Elon Musk spune că producția în masă a camionului va începe abia la sfârșitul lui 2024.

Anterior, Musk precizase că Tesla Semi va fi produs în 50.000 de exemplare în 2024, însă acum este greu de crezut că marca americană va reuși să atingă acest număr la momentul startului producției în masă. Camionul ar urma să fie asamblat la uzina Tesla din statul Nevada. Musk estimează că această uzină va avea o capacitate de producție de 1.5 milioane de vehicule comerciale electrice pe an.

via InsideEVs

Comentarii (7)

  • Analizand informatiile istorice provenite de la Musk cu referinta la alte lansari de produse, a rezultat ca Tesla Semi se va produce cel mai devreme la sfarsit de 2025 - inceput de 2026.
    Asa a fost cu toate modelele: ba peste 6 luni, ba la anu', ba la Craciun...
    27 10
  • N-a trecut o oră de când a fost pus pe yotube:

    China is Throwing Away Fields of Electric Cars - Letting them Rot!

    Hundreds of Thousands of EVs just being left to rot in fields....

    Vânzările de EV sunt reale, producătorii plimbând în acte mașini pentru subvenții de la stat... acordate producătorilor. BYD vinde la greu pe... dealurile Chinei.

    Electricele sunt țeapa secolului, cum mult peste crypto. :)))))))))

    Musk va umple planeta de camioane electrice, broscuțele vor fi acceptate la Olimpiadă alături de Popovici, iar greierii vor fi o normalitate la micul dejun. :))))
    30 8
  • Cine s-ar fi așteptat ;)), de fapt este de plâns :(
    27 2
  • @dutzu
    razi tu, dar va veni revolutia electrica precum tornada...sunt curios daca va mai fi nevoie de tiristi.
    4 31
  • De văzut doar cap - coadă

    https://youtu.be/IdawuX8PGl0
    3 31
  • O daaaa… cam în ce poziție stai când te intrebi? Bănuiesc ca întrebarea vine din convingerea ca vom avea camioane electrice si autonome… aha, îndată…cât ai zice pește ;)
    Deocamdată Electricele își sapă groapa. Aștept Lucid să sucombe… umblă disperați după furnizori, ca-i lasă lumea balta. Nu produc nici 20% din ceea ce au contractat acum 2 ani.
    25 3
  • Che Guevara Electrikkk
    sunt curios cum pluteste frigiderul asta la inundatie. Pe o parte sau il stabilizeaza bateriile ca lest? Pe apa Sambetei. Scurtcircuit masiv in revolutia ielectrica. De ce?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru