Producția lui Audi R8, prelungită datorită cererii mari

de Tiberiu Safta
Joi, 08.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat că va prelungi producția lui R8 pentru a satisface cererea pentru acesta. Modelul de performanță va ieși din producție în luna martie.

Audi R8 trebuia inițial să iasă din producție la finalul lui 2023. Însă, datorită cererii mari rămase pentru unicul model exotic al mărcii germane, producția lui R8 a fost prelungită până la finalul lui martie 2024.

În prezent, modelul de performanță este produs la uzina de la Böllinger Höfe, acolo unde este produs și electricul RS e-tron GT. Așa cum cunoaștem, Audi nu va pregăti un înlocuitor pentru R8. Anunțul inițial al retragerii modelului din gamă a fost făcut încă din 2019. Conform planului inițial, ultimele exemplare R8 trebuiau să fie produse în decembrie 2023.

Audi R8 a fost lansat pentru prima dată în 2007. La momentul lansării, modelul exotic primea un motor V8 de 4.2 litri. Doi ani mai târziu a apărut și versiunea cu motorul V10 de 5.2 litri, dezvoltat împreună cu Lamborghini. Actuala generație a lui R8 datează din 2015, iar aceasta a primit un facelift în 2019.

Așa cum spuneam, odată cu acest anunț, ultimele exemplare Audi R8 vor fi produse în martie 2024.

via Audi

Comentarii (3)

  • oricine
    O mașină frumoasă și puternică pentru care contabilii și verzii au stabilit că nu e rentabilă și proștii trebuie educați să meargă electric.
    6 1
  • @oricine
    care e scopul interventiei tale in afara de a jigni neprovocat?

    bine ca merg prostii electric si esti tu destept. ramai asa, ca esti bine.
    0 8
  • Acum fara la misto, electricii sunt varza frate.
    Cred ca majoritatea s-au nascut morti si au fost resuscitati. Probabil electric.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru