Producția lui Ford Fiesta ar putea lua sfârșit în 2023

de Tiberiu Safta
Marti, 25.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații neoficiale apărute în presă, producția popularului Ford Fiesta ar urma să ajungă la final în 2023. Ford ar urma să confirme această informație în următoarele luni.

Ford Fiesta, unul dintre cele mai populare și iubite modele ale Ovalului Albastru, ar putea ajunge, de anul viitor, în paginile istoriei. Conform publicației britanice Auto Express, modelul subcompact al mărcii americane va fi retras definitiv din fabricație la jumătatea anului viitor.

Informația este, deocamdată, neoficială, însă Auto Express a precizat că Ford ar urma să confirme această informație în următoarele luni. Mai mult, publicația a precizat că numele Fiesta ar putea fi atribuit unui viitor model electric, după ce versiunile cu motoare termice vor fi retrase.

Un potențial Fiesta electric ar urma să fie bazat pe o platformă comună cu viitorul Puma electric, programat să apară în 2024 și care va fi produs la uzina de la Craiova. Tot acolo vor fi produse și modelele electrice Transit Courier și Tourneo Courier.

Ford Fiesta a fost lansat, pentru prima dată, în 1976. Actuala iterație a lui Fiesta, a șaptea la număr, datează din 2017 și a primit facelift în 2021.

În total, Fiesta a fost vândut în peste 16 milioane de exemplare la nivel mondial de la momentul lansării și rămâne unul dintre cele mai reușite modele ale constructorului american.

Dacă informațiile se adeveresc, atunci sfârșitul producției lui Fiesta va avea loc cu doi ani înainte ca fratele său mai mare, Focus, să fie retras la rândul său.

via Auto Express

Comentarii (8)

  • Cristi
    Ford nu se prea agita in directie EV, ce-or astepta oare?
    9 3
  • Seriff
    Ford sunt primii care vor sa dea faliment, au scos Mondeo, acum Fiesta si Focus, in momentul de fata singura masina care chiar se vinde la ei este Puma, fiindca este termica si ieftina, Mustang Mach E este un esec.
    14 5
  • Mircea Badea
    deci doar o electrifica, ceea ce era de asteptat.
    3 10
  • Octavian
    Eu cred ca stirea aceasta este putin derutanta.
    Faptul ca se trece la o Fiesta electrica care va avea alt nume (nu Fiesta) nu inseamna nimic altceva decat ca actuala generatie Fiesta se schimba cu una noua. Numele e mai putin important. Este doar un rebranding.
    4 4
  • Se pare ca avem din nou intalnirea oamenilor cu nevoi speciale pe site. Voi stiti ca lumea se extinde mai mult decat Romania si Europa, nu? Probabil stiti ca si Ford e producator american iar principala piata de desfacere e pe continentul american unde pot vinde masini mai mari si mai profitabile. Si tot acolo deja vand si pickup-uri electrice(Ford F-150 Lightning). Probabil se si pot retrage din Europa, cum a facut GM. Oricum nu se anunta vremuri prea bune pe batranul continent.
    2 6
  • Tembelus Rex
    Ipocrizie maximă.....și nu doar la Ford...la majoritatea producătorilor...... renunțăm la clase populare - mică, compactă și promovăm cât putem de mult SUV-ul.... că de " e cerere domnule", "oamenii vor să fie safe" și atâtea și atâtea stereotipii....nu mă înțelegeți greșit, nu sunt ecologist, mi se rupe - tot o manipulare grosolană (tăiem ca descreierații pădurile, importăm gunoaie pe ascuns, le ardem sau îngropăm dar pe noi "ne interesează protectia mediului")

    VRĂJELI !!! Cum poți să renunți la niște clase populare care se pretează de minune în aglomerația din Europa (și numai) în detrimentul SuV-urilor?
    Pe urmă venim cu tot felul de soluții/ găselnițe tehnologice doar doar le facem mai puțin consumatoare :))....
    A și bombonica de pe colivă SUV-ul vine cu un preț pe măsură, pe care îl suportă evident.....clientul.
    Vrem ecologie dar ne SUV-izam cam peste tot.... câtă demagogie, câtă ipocrizie!!!!
    Aștept șmecherii să-mi spună de soluțiile minune hibride care fac ca suv-urile să consume puțin (Toyota, Honda etc) sau de SUV - urile electrice.....:))) Ce inepție vreți mai mare ...cică SUV electric!!?! :))
    8 3
  • Ford este un constructor global, au modele dedicate pentru fiecare piața, nu vor da faliment, pot supraviețui doar cu piața din SUA, dacă e nevoie. Că vor pierde cota de piață din Europa, este altceva, GM s-a retras complet, dar n-au dispărut.
    4 1
  • Seriff
    Ma rog, da clar, nu vor da faliment, dar in Eurpa vor avea soarta Mitsubishi, vor fi pe ultimele locuri la vanzari, Hyundai, Kia si Toyota ii vor depasi, ii depasesc grav si acum fiindca au oferta buna de termice, cine renunta la masini accesibile si de buget ca sa vanda electrice scumpe va ajunge la coada.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru