Producția lui Smart EQ ForFour a încetat. În locul său va fi lansat un SUV electric

de Tiberiu Safta
Miercuri, 05.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de mașini de oraș a oprit producția modelului EQ ForFour în acest an. În aceste condiții, Smart are în plan să lanseze primul său SUV electric, dezvoltat împreună cu Geely, compania chinezească aflată în parteneriat cu Smart.

Actuala generație Smart ForFour a fost lansată în 2014. Pe lângă un facelift, mașina a primit exclusiv propulsoare electrice în 2019, devenind Smart EQ ForFour. După cum știți, EQ este indicativul folosit de grupul Mercedes-Benz pentru mașinile lor electrice.

Tot în 2019, Smart a încheiat un parteneriat cu constructorul chinez de mașini, Geely. Această companie deține mărcile Volvo și Lotus, iar prin parteneriatul cu Smart, brandul chinezesc dorește să-și amplifice prezența în mai multe piețe din lume.

Acum, Smart a anunțat că a scos din fabricație modelul ForFour. În locul său va fi construit un nou SUV electric de dimensiuni mici. Deocamdată, nu se cunoaște niciun alt detaliu cu privire la primul SUV Smart. Știm doar că în toamna acestui an, la Salonul Auto de la Munchen, Smart a prezentat Concept 1, un prototip care anticipeză un SUV 100% electric

Cu toate că Smart ForFour a fost scos din fabricație, modelul cu două uși, ForTwo, va fi produs în continuare.

Mai multe detalii despre noua mașină din gama de modele Smart vor apărea pe parcursul acestui an.

via Motor1

Comentarii (3)

  • Nu inteleg de ce lumea a preferat pana acum Dacia Spring in loc de Smart Forfour. Diferenta de pret nu era atat de mare iar caliltatea la Smart era mult mult mai buna. Bateria prea mica sa fie? Nu sunt chiar sigur, nici Spring nu sta prea grozav cu autonomia, iar ca dimensiuni sunt asemanatoare.
    2 1
  • Seriff
    @john fiindca e ieftina, romanul e zgarcit, daca smart era 9100 euro iar spring 9050 euro lua spring, ca e mai ieftin, de-aia Dacia e pe primul loc la vanzari, fiindca e ieftina, ce e ieftin vinde bine, mai ales in tara lui 300 euro salariul minim.
    3 0
  • Asa este. Diferenta de pret exista, nu extrem de mare insa exista, era estompata usor de ofertele promotionale ale celor de la Smart.
    Pe de alta parte Smart forfour in echiparea de baza era calitativ, avea un motor potent de 82 cp, este o masina mai lata fata de spring (Lăţime1622 Dacia vs 1666 mm Smart), avea un ampatament mai mare (2423 mm Dacia vs 2494 mm Smart), era chiar mai inalta, structura e fabricata din otel de inalta calitate, foarte moderna si sunt multe alte aspecte de luat in seama. Mie imi pare rau ca acest model pleaca din productie, insa cel in doua portiere ramane o alternativa draguta la Spring pt cei ce nu au neaparat nevoie de 4 locuri (si mult mai stilata)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru