Producția lui Volkswagen Golf 8 începe în iunie 2019: prima schiță cu noua generație

de Daniel Popescu
Vineri, 19.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că producția lui Golf 8 va începe în iunie 2019 și va fi rezultatul unei investiții de 1.8 miliarde de euro. Germanii au prezentat și o primă schiță cu noua generație.

Volkswagen a oferit la sfârșitul acestei săptămâni primele informații oficiale cu privire la noua generație a lui Golf. Producția celei de-a opta generații a compactei germane va demara oficial în luna iunie a anului viitor, însă constructorul nu a menționat cât de mult timp vor aștepta clienții până la primele livrări. În plus, Volkswagen a dezvăluit că va investi 1.8 miliarde de euro în dezvoltarea noului Golf 8.

"În 75 de săptămâni, cea de-a opta generație a celui mai bine vândut model din segmentul compact va ieși de pe liniile de producție ale principalei uzine Volkswagen din Wolsburg, cea mai mare uzină auto din Europa", menționează producătorul într-un comunicat de presă.

Volkswagen a făcut acest anunț cu ocazia evenimentului Golf 8 Supplier Summit la care au participat 180 de manageri ai celor mai importanți 120 de furnizori ai constructorului. În cadrul evenimentului, germanii au publicat și prima schiță cu Golf 8, care nu evidențiază însă decât sumar liniile de design ale noii generații.

Golf 8 va reprezenta una dintre cele mai importante lansări Volkswagen de la sfârșitul acestui deceniu, în contextul în care în 2020 își va face apariția și primul model electric din familia ID, care face parte tot din segmentul compact.

"Împreună cu familia ID, introducerea noii generații Golf va fi cea mai importantă lansare pentru brand", a precizat Ralf Brandstatter, membru în consiliul de administrație al Volkswagen.

Golf 8 și ID au dimensiuni foarte apropiate și vor concura în segmentul compact, însă Volkswagen nu vede o problemă în lansarea aproape simultană a acestora. În toamna anului trecut, oficialii mărcii afirmau că prețul lui Volkswagen ID va fi asemănător cu cel perceput de germani pentru versiunea diesel a lui Golf.

Via Volkswagen

Comentarii (12)

  • wolteanoo
    mai exact va fi Golf 7 - facelift nr. 2
    29 21
  • Anunti aparitia noului golf peste vreo 10 ani cand o sa aiba 700.000km, trecut pe GPL (in cazu benzinei) si TÜV-ul refuzat si pretu de maxim 5.000Euro. Atunci o sa prezinte interes pt noi.

    Serios vorbin, degeaba sariti pe wolteanoo ca a zis nasoale de marca Dumnezeu in Romania pt ca are dreptate. Cel putin evolutia de la Golf 6 la 7 a fost incredibila...i-au schimbat 3 linii la stopuri si faruri si pus alt volan. Aaaa, da, sa nu uitam de neoane ambientale (care culmea, acum vreo 5 ani erau considerate cocalarisme) si ecrane idioate.
    3 3
  • vomitru
    Are stopuri tip vu-metru
    10 13
  • Generatia
    a 4-a la al 'nspelea facelift
    17 12
  • Alta petarda...
    2 2
  • Golf reprezintă o poveste de mare succes, în 2017 a fost pe locul trei în lume, după Corolla și Civic, cu 788.000 exemplare.

    Golf 8 va continua această poveste, așa cu al șaptelea face lift.
    22 9
  • someone
    ha ha ...sititi bancul cu golfu? :D
    9 10
  • Nu stiu de unde ati scos-o pe aia cu faceliftu'. N-o sa fie niciun facelift. O sa fie un model total nou.
    Acri strugurii? :D
    12 13
  • Edikkk
    VW Golf... cu maimuta de noxe ? sau fara ?
    11 13
  • johnny
    Ce-o fi vazut atata lume la cutiuta asta?
    e treaba lor daca o numesc model nou dar altii au venit cu facelift-uri mai consistente decat generatiile noi de vw
    3 5
  • O sa fie la fel ca predecesorul si ca design si cum zicea cineva, cu maimuta la noxe ;)))))))))))))))
    3 3
  • someone
    nici nu ati auzit bancul, sa vedeti daca va place sau nu, si m-ati si inrosit :(((((
    4 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru