Producția versiunii electrice Mini Cooper SE, mutată în China

de Tiberiu Safta
Miercuri, 19.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul BMW, deținătorul mărcii Mini, va muta oficial producția versiunii electrice a constructorului britanic în China. În prezent, Mini Cooper SE este construit în Marea Britanie, acolo unde sunt produse și versiunile cu motoare termice.

Grupul BMW, din care face parte MINI, a decis ca producția versiunii electrice a modelului emblematic să fie mutată în China, începând de anul viitor. Astfel, versiunea pur electrică Mini Cooper SE, lansată pe piață în 2020, nu va mai fi produsă la uzina de la Cowley, în apropiere de Oxford în Marea Britanie.

Versiunea electrică a lui Mini Cooper, precum și viitoare modele cu zero emisii, precum Mini Aceman, vor fi produse în China, în parteneriat cu constructorul local Great Wall Motor. Există și un model electric al mărcii care va fi construit în Europa. Este vorba despre versiunea electrică a lui Mini Countryman, care va fi asamblată la uzina BMW de la Leipzig, în Germania.

În ceea ce privește uzina de la Cowley, aceasta va construi în continuare versiunile cu motoare termice ale lui Mini Cooper. Potrivit unor speculații din presă, se pare că BMW ar vrea să vândă această uzină către chinezii de la Great Wall. O eventuală preluare a uzinei ar însemna ca marca asiatică să producă mașini și în Marea Britanie.

Chiar și așa, Stefanie Wurst, șefa Mini, a negat aceste speculații, spunând că „Oxford va fi mereu casa lui Mini.” Mai mult, ea a spus că mutarea producției versiunii electrice a lui Mini Cooper în China este atribuită ineficienței uzinei de a construi versiuni termice și electrice pe aceeași linie de asamblare.

Wurst a precizat, în schimb, că producția viitoarelor modele electrice Mini va reveni în deceniul următor la uzina de lângă Oxford, atunci când va exista o linie de asamblare nouă, dezvoltată chiar de Great Wall.

Între timp, versiunile Mini cu motoare termice vor fi asamblate în continuare la această uzină până la începutul deceniului viitor.

via The Times

Comentarii (1)

  • au vrut Brexit, au Brexit
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru