Profitul, mai important decât mediul: Ford speră ca Trump să relaxeze normele de poluare pentru că "nu există cerere pentru maşini electrice"

de Daniel Popescu
Marti, 06.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va încerca să-l convingă pe preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, să relaxeze normele de poluare, sub pretextul că nu există suficientă cerere pentru maşini electrice.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (EPA) din Statele Unite a decis săptămâna trecută să menţină regulile dure pentru emisii planificate pentru perioada 2022-2025, în urma cărora constructorii vor fi nevoiţi să lanseze numeroase modele electrice.

Ford speră însă ca alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite să aducă o relaxare a acestor norme, cu atât mai mult cu cât omul de afaceri şi-a exprimat în numeroase rânduri scepticismul cu privire la încălzirea globală.

Urmareste Automarket
Mark Fields, CEO-ul Ford, afirmă că nu există suficientă cerere pentru maşinile electrice care să justifice nevoia de a dezvolta numeroase astfel de modele.
"În 2008 existau 12 modele electrice în SUA care reprezentau 2.3% din piaţă. În 2016 există 55 de modele, iar cota de piaţă a ajuns la 2.8%. Până la urmă, trebuie să ai clienţi, aşa că va exista o presiune asupra afacerii dacă nu există o piaţă", afirmă el în cadrul unui interviu pentru Bloomberg.

Regulile pentru emisii sunt doar unul dintre subiectele pe care Ford vrea să le discute cu Trump după ce acesta va prelua postul de preşedinte în 20 ianuarie. Printre altele, Ford îşi doreşte o reformă a taxelor, promovarea liberului schimb şi un regulament de siguranţă pentru maşinile autonome. În schimbul acestora, Ford este dispusă să garanteze locurile de muncă din Statele Unite, chiar dacă intenţionează să mute integral producţia lui Ford Focus în Mexic.

Via Green Cars Report, Bloomberg

Comentarii (2)

  • pai cand ai in vitrina UN SINGUR model electric, si ala ca o adaptare (extrem de firava) a unuia pe combustibil fosil cum sa nu "receptionezi" lipsa de interes a clientului pentru electrice????

    pai Tesla vinde'n draci, Leaf e (inca) cel mai vandut, 90% dintre constructori ies cu modele full-electrice si doar Ford "vede stramb si simte...mic".

    Cu Donald Ratoiul, copt la lampa de bronzare si superportocaliu (parca e cazut de pe alta planeta), nu m-ar mira ca Ford sa-si vada interesul satisfacut. Cu asemenea reprezentant (cel mai de seama si mai puternic presedinte pana la urma), scepticilor sans frontiere li se va confirma ofical ca totul e un bull-shit si astfel toata lumea se va culca pe o ureche. Viitorul oricum nu'i a nostru ci a copiilor nostri asa ca...sa se spele ei pe cap cu incalzirea globala...da'i dreaku'! Sa zica merci ca nu le lasam mostenire o glaciatiune, n'asa?

    :( ...va doresc un FUCK U! domnilor de la Ford... :(
    7 0
  • inexorabil
    Formidabil…Parcă a căpiat lumea asta cu apologia “electricelor” și a “autonomelor”, de la vlădică până la opincă. Ah, ce mă ung pe inimă următoarele două clipuri (și sunetul aferent):
    www.youtube.com/watch?v=nHF5NnBNl7Q
    www.youtube.com/watch?v=t2yNNCX6zsw
    Vreau și eu, așa “harmful to the environment”, “unreliable” și “miserably slow” cum este…Aș simți că trăiesc.

    Hei, Trump, băiete, ce-ar fi să…? EPA va fi la mâna ta, nu uita! Rămâne să ne convingi că știi cum să jonglezi cu aceste noțiuni: legislația națională, samavolnicia Noii Ordini Mondiale și glasul propriei tale conștiințe…

    Ford a pus degetul pe rană…Evident că-și va lua un potop de flegme de pe tot cuprinsul Globului “corect politic”. Ȋn privința “autonomelor”, nu va avea ȋnsă ce să facă: ordinul ca acestea să acapareze universul auto și care se vrea indiscutabil vine de foarte…jos (cine poate să ȋnțeleagă, să ȋnțeleagă!).
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru