Profitul Mitsubishi a scăzut cu 89%, la cel mai mic nivel din ultimii trei ani: japonezii vor acum reducerea costurilor cu peste 20% și eliminarea unor modele

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime.com
Joi, 21.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi a raportat cel mai mic profit din ultimii trei ani, după o scădere de 89% în 2019, și anunță că va reduce costurile cu peste 20%. În plus, constructorul ia în calcul să părăsească anumite piețe unde vânzările au fost slabe și să elimine unele modele din gamă.

Pandemia de coronavirus a accentuat problemele Mitsubishi din ultimul an, perioadă în care vânzările niponilor au fost sub așteptări în China și regiunea Asiei.

Profitul companiei a scăzut cu 89% în 2019, la circa 100 de milioane de euro. Mitsubishi a vândut 1.13 milioane de mașini în anul fiscal încheiat la 31 martie 2020, cu 9% mai puțin față de anul fiscal anterior.

Înaintea acestui virus, ne gândeam la ce regiuni și segmente de vehicule să renunțăm, din cauza performanțelor slabe. Acum trebuie să ne concentrăm doar pe acele regiuni și segmente unde excelăm,” a spus CEO-ul Takao Kato.

Potrivit informațiilor neoficiale, Mitsubishi va pune un accent mai mare pe zona din sud-estul Asiei, mai multe detalii urmând să fie dezvăluite în lunile iunie-iulie.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • Mitsubishi se afla intr-o situatie mai grava decat Nissan, care se poate salva cu pietele din Asia, dar cand esti constructor japonez si ai vanzari slabe in Asia, pe 2019, atunci este o problema, care se amplifica pentru ca intreg grupul Renault-Nissan-Mitsubishi are probleme. Mai exista o marca micuta ce apartine de Nissan, care va disparea 100% , Datsun.
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru