Programul Rabla 2016 începe doar pe jumătate: start pentru Rabla Clasic, dar componenta pentru maşini electrice mai are de aşteptat

de Daniel Popescu
Marti, 14.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Începând din 14 iunie poţi obţine voucher-ul de 6.500 de lei la casarea unei maşini mai vechi de 8 ani în cadrul Programului Rabla 2016. Componenta pentru achiziţionarea maşinilor electrice va demara însă mai târziu.

Cu o întârziere de 3 luni comparativ cu data anunţată iniţial, Ministerul Mediului a dat startul Programului Rabla 2016. Astfel, începând din 14 iunie, îţi poţi casa maşina mai veche de 8 ani pentru a obţine un voucher în valoare de 6.500 de lei pe care să îl foloseşti la achiziţionarea unei maşini noi.

"Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto National, Rabla Clasic 2016, debutează astăzi, 14 iunie 2016, pentru cetăţeni. Începând cu această dată, persoanele fizice pot merge la producătorii autorizaţi să îşi achiziţioneze un autoturism nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant", precizează Ministerul Mediului într-un comunicat de presă.

Urmareste Automarket
Bugetul alocat pentru varianta clasică a programului este de 145 de milioane de lei, iar la prima pentru casare se adaugă un bonus de 750 lei dacă maşina are emisii de dioxide de carbon mai mici de 100 de grame/km şi de 1.500 lei dacă autovehiculul este hibrid.

Pe de altă parte, programul Rabla Plus, care prevede acordarea unui bonus de 20.000 de lei pentru achiziţionarea unei maşini electrice şi de 5.000 de lei la cumpărarea unui hibrid fără obligativitatea de a casă o maşină veche, nu a luat încă startul.

Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului, nu a oferit o data exactă pentru startul Rabla Plus, însă a dat asigurări că programul va demara până la sfârşitul lunii iunie.

"Prin introducerea componentei Rabla Plus, care va demara pentru cetăţeni tot luna aceasta, avem acum într-adevăr un program care poate să îşi atingă obiectivul principal: reducerea poluării şi îmbunătăţirea calitării aerului pentru toţi românii", a precizat ea.

Via Ministerul Mediului

Comentarii (1)

  • bolovan
    Da...programul a pornit in tromba...doar ca au uitat sa-l bage in priza. In realitate nu este inca functional. Dealerii inca n-au primit parolele de la aplicatie. Probabil astazi/maine
    Programul a pornit cu intarziere de 4 luni...pentru ca include o componenta noua care nu exista inca. S-a lucrat la comasarea rabla clasic+rabla plus...de asta s-a intarziat...doar ca rabla plus inca nu functioneaza...si nu se stie cand o sa functioneze (probabil de craciun).
    Dar macar s-a dat drumul...bine...tot asa am vazut unul astazi care si-a dat si el drumul...dar cred ca era de la alcool...
    P.S. Din cate am inteles, dacia are pe stoc in jur de 3000 de masini. Eu mi-am comandat masina in martie...A ajuns in aprlie...de atunci sta in depozit la dealer...
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru