Programul Rabla 2017: valoarea unui tichet va crește la 8.000 lei, iar statul vrea să ofere vouchere pentru 1.500 de mașini electrice

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 03.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valoarea unui tichet din cadrul programului Rabla 2017 va fi de 8.000 lei, în timp ce bugetul alocat pentru achiziționarea de mașini electrice va fi semnificativ mai mare decât anul trecut.

La mai bine de o lună de la confirmarea continuării programului Rabla și în 2017, Ministerul Mediului oferă și primele date concrete. Vestea bună este că valoarea unui voucher în cadrul programului Rabla 2017 va crește cu peste 20%, de la 6.500 lei la 8.000 lei, adică la echivalentul a circa 1.800 de euro.

De asemenea, bugetul alocat pentru componenta Rabla Plus, prin care statul încurajează achiziționarea de mașini electrice, va fi semnificativ mai mare decât anul trecut, fără însă să fie avansată o cifră exactă. În 2016, cei care au vrut să cumpere o mașină electrică au primit un voucher în valoare de 20.000 de lei fără să fie condiționați de radierea unei mașini vechi din circulație.

Urmareste Automarket
"Rabla Plus va avea o sumă mult mai mare decât anul trecut la dispoziție pentru 1.500 de autoturisme electrice.
Ne preocupăm ca la pachet să vină și stații de încărcare care să fie la dispoziția operatorilor existenți sau a celor care vor să-și dezvolte astfel de stații de încărcare. Vrem să creăm un sistem, cel puțin în jurul marilor orașe, în care mașinile electrice să fie din ce în ce mai folosite"
, afirmă Daniel Constantin, ministrul Mediului.

Numărul de 1.500 de vouchere pentru mașini electrice este însă complet nerealist, întrucât anul trecut în România s-au vândut doar 74 de mașini electrice și plug-in hybrid, potrivit datelor ACEA. Din păcate, bugetul alocat programului Rabla va rămâne identic cu cel de anul trecut, și anume 220 de milioane de lei.

În 2016, statul a alocat în total circa 22.500 de tichete cu o valoare unitară de 6.500 lei, echivalentul unui buget de circa 146 de milioane de lei. În condițiile în care bugetul alocat componentei Rabla Plus va crește, iar valoarea unui tichet Rabla va fi mai mare, este de așteptat ca numărul total de tichete pentru Rabla 2017 să fie mai mic decât cel de anul trecut.

Pentru moment nu există o dată concretă pentru startul programului. Se vehiculează că startul va fi dat la sfârșitul lunii aprilie, însă anul trecut Rabla a început abia în 14 iunie.

Via EuropaFM

Comentarii (1)

  • dragnea ftw
    bravo, dragnea! ma intristeaza sa vad un espero in imagine..
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru