Programul Rabla: cele 30.000 de tichete suplimentare vor fi disponibile de luni, 17 septembrie

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Duminica, 16.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Mediului a anunțat că cele 30.000 de tichete suplimentare alocate în cadrul programului Rabla vor putea fi accesate începând din 17 septembrie.

Administrația Fondului de Mediu (AFM) a primit la rectificarea bugetară de săptămâna trecută un fond suplimentar de 198 de milioane de lei pentru programul Rabla, sumă care acoperă aproximativ 30.000 de tichete, însă nu era clar când vor fi alocați efectiv banii.

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a anunțat însă că tichetele suplimentare vor putea fi accesate de cumpărătorii interesați începând de luni, 17 septembrie.

"De luni va începe programul Rabla. Acordăm în continuare aceeaşi primă de casare de 6.500 de lei și putem să cumulăm această sumă de casare. Dacă cumpărăm o maşină hibrid primim încă 1.700 de lei, iar în cazul maşinilor cu emisii de 98 de grame la 100 de kilometri bonusul este de 1.000 de lei", a declarat ea.

În urma acestei suplimentări, numărul total de tichete acordate în acest an în cadrul programului Rabla va ajunge la circa 50.000.

Noile tichete vor fi acordate exact în perioada în care constructorii auto anticipează o scădere puternică a vânzărilor de mașini noi ca urmare a intrării în vigoare de la 1 septembrie a noilor teste de emisii WLTP. Producătorii se așteaptă ca lunile septembrie și octombrie să aducă vânzări slabe, înainte ca terenul pierdut să fie recuperat în ultimele două luni ale anului.

De altfel, este posibil ca unii dintre solicitanții de tichete Rabla să descopere că modelul pe care doresc să îl achiziționeze prin acest program nu este disponibil, în cazul în care motorizarea respectivă nu a trecut încă de noile teste WLTP.

Pe de altă parte, constructorii au apelat deja la metode alternative prin care au înmatriculat la dealeri în luna august un număr semnificativ de mașini, întrucât aceste unități pot fi comercializate după 1 septembrie chiar dacă nu au fost omologate WLTP. Acest lucru este confirmat și de creșterea înmatriculărilor din luna august cu aproape 140% comparativ cu august 2017.

Via News.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru