Programul Rabla Clasic începe marți: autoritățile lucrează la un sistem pentru depunerea online a documentelor

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 17.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Programul Rabla Clasic începe marți, 17 martie, și are un buget suficient pentru casarea a 60.000 de mașini vechi. Autoritățile lucrează la implementarea unui sistem pentru depunerea online a tuturor documentelor.

Ministerul Mediului a anunțat marți startul oficial al programului Rabla Clasic pentru acest an, care beneficiază de un buget record de 405 milioane de lei.

Autoritățile estimează că vor putea acorda circa 60.000 de tichete în acest an, în funcție de modul în care vor fi accesate numeroasele bonusuri existente.

Astfel, prima de casare este în continuare de 6.500 de lei, însă la această sumă se pot adăuga o serie de bonusuri:

1.000 de lei dacă mașina emite cel mult 96 de grame de dioxid de carbon pe kilometru;
1.000 de lei pentru mașinile echipate din uzină cu sistem GPL;
2.500 de lei dacă mașina are sistem de propulsie hibrid (în creștere de la 1.700 de lei anul trecut).

Practic, casarea unei mașini și accesarea a două bonusuri ar permite clientului să obțină o reducere de 9.200 de lei la achiziționarea unei mașini noi prin acest program, echivalentul a aproape 2.000 de euro.

În plus, Rabla include în premieră și posibilitatea de a casă o mașină veche pentru achiziționarea unei motociclete, iar în acest caz prima de casare este de 3.500 de lei.

Pentru moment, autoritățile nu au anunțat dacă de start pentru programul Rabla Plus dedicat achiziționării de mașini electrice și plug-in hybrid.

De asemenea, Ministerul Mediului a anunțat că lucrează în prezent la modificarea procedurilor pentru ca prezența fizică a beneficiarului la sediul dealerului să nu mai fie necesară.

Măsura va fi adoptată în contextul pandemiei de coronavirus, întrucât autoritățile recomandă evitarea oricărei călătorii care nu este strict necesară.

"Având în vedere condițiile speciale în care ne regăsim, le-am cerut colegilor să analizeze posibilitatea de transmitere digitalizată a documentelor în cadrul programului.

Sper că în zilele care urmează să avem gata un sistem online și să puteți parcurge aproape toți pașii de acasă", a precizat Costin Alexe, ministrul Mediului.

Via Hotnews

Comentarii (1)

  • 1€ la dealerii auto este de regula 1€+1%...practic pe lângă cei 9200 solicitantul trebuie sa mai puna circa 540 lei pentru a ajunge la 2000 €...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru