Programul Rabla Plus primește fonduri suplimentare de 20 de milioane de lei

de Paul Cosma
Vineri, 18.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va suplimenta cu 20 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus, în condiţiile în care cele 200 de milioane de lei alocate iniţial au fost epuizate în două luni.

Apetitul ridicat al românilor pentru achiziția de mașini electrice prin “Rabla Plus” a determinat autoritățile să aloce fonduri suplimentare pentru program. 

“Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 de milioane de lei a fost rezervat integral la aproximativ 2 luni de la lansarea programului, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător,” se menţionează într-un comunicat al AFM.

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile 100% electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.

Potrivit sursei citate, cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Via economica.net

Comentarii (13)

  • Ma intreb cu cat mai mult s-ar fi redus poluarea din Romania, daca banii pentru electrice s-ar fi dus in programe de infrastructura, de la semafoare inteligente, la centuri ocolitoare si autostrazi/drumuri expres.
    15 5
  • @Liviu
    Sau macar de banii astia sa puna filtre ca-n Vest la incineratoarele legale si ilegale.
    12 4
  • @ @Liviu da, sau asa. Dar fiind vorba tot de poluare de la trafic, ma gandeam tot la o solutie legata de trafic. Asta cu incineratoarele cred ca se poate rezolva separat si chiar lejer, cu costuri mult mai mici.
    6 3
  • Seriff
    Huooo, mi-au furat banii de mers la mare!
    7 8
  • eGreta Aisberg
    Bravo mă Cîțule, da” mai bine dădeai 20 de miliarde dacă tot împrumuți de-a surda colonia noastră și-ngheți alocații-pensii-etckkk.
    18 4
  • Seriff
    Pentru ala care scrie in locul meu, cat de frustrat sa fii?
    10 3
  • Sincere E-Grete
    "Incepând din 2015, peste 300.000 de persoane și 4.000 de companii au donat bani pentru construcția spitalului care va trata copiii bolnavi de cancer. Va fi primul spital de stat construit doar din donații private, iar până în prezent s-au strâns peste 30 de milioane de euro" Multumesc marinimosului stat ruman pentru subventiile acordate bastanilor care doresc sa-si ia caldari electrice de 80 000e-puroi.
    12 3
  • E-grete: foarte buna aducerea aminte si foarte buna e-precizarea. Da, asa e, ipocrizia si stupizenia celor care ne conduc sunt revoltatoare. Si ce e cel mai dezarmant si exasperant e ca mai sunt unii care au incredere in PNL sau in USR. Care au impresia o secunda ca acele creaturi vor binele meu si al tau. De PSD s-a cam lamurit lumea, dar sa ai incredere in PNL, cu dinozauri ca Blaga si Orban in conducere, trebuie sa ai mintea cat o nuca. Si nu spun ca toti sunt la fel. Insa cei ce sunt acum in parlament sunt cu adevarat toti la fel. Iar cei care sunt altfel, nu au nicio sansa. USR sunt un pic altfel. Un altfel de rau. Mult mai insidios si mai perfid decat PSD/PNL/UDMR.
    6 2
  • @Seriff
    Ma scuzati, m-ai uit ce scriu.
    1 1
  • inexorabil
    Fără îndoială, @PMC. Dar nu te aştepta să înţeleagă sau să admită prea mulţi. Astăzi, petarda “anticomunismului” (straniu însă: nu sunt luate în vizor şi…socialismul/marxismul) este folosită din plin pentru a-ţi acoperi glasul contestatar la adresa NWO/BNW, astfel încât să nu-l audă cei care nu cunosc în substrat problema. De altfel, cea mai perversă tactică propagandistică este aceasta: a-i asmuţi pe cei slabi de înger împotriva unor regimuri totalitare musai trecute şi musai de dimensiuni regionale (indiferent dacă ei au avut sau nu de suferit personal de pe urma acestora şi indiferent dacă erau sau nu născuţi în acele vremuri!), astfel încât lor nici să nu le treacă prin minte că ar putea să fie instaurat un regim totalitar atotcuprinzător şi mult mai vătămător (cele anteriore, adică strict regionale – bolşevismul, nazismul, maoismul, castrismul etc. – constituind doar “antrenamentul” logistic şi, totodată, urmărind testarea reacţiilor populare), recte unul GLOBAL.
    Desigur, “mainstream media” joacă rolul cel mai important în această operaţie emolară de prim rang, recte manipularea la scară planetară (alias visul fierbinte, afirmat de la bun început, al Stângii).
    8 3
  • Al Bundy
    Mă întreb de unde scot ăștia de la guvern bani mereu pentru lucrurile inutile, cum ar fi programul Rabla? In mod sigur subfinanțează alte domenii unde chiar ar fi nevoie de acești bani. Daca as avea putere executivă, as anula acest program, vânzările ar trebui să decurgă natural. Oricum, cine are o rabla de mașină si nu are banii necesari pentru schimbarea ei, va pastra rabla.
    România are alte priorități, nu sa bage banii in conturile afaceriștilor.
    2 2
  • @Bundy
    Banii sunt din imprumuturi. Cred ca suntem aproape de 50% procent datorie publica in total PIB.
    Situatia in ianuarie statea asa:
    https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/romania-indatoreaza-mult-prima-data-datoria-publica-depasit-jumatate-19961715
    4 0
  • inexorabil
    @alex, cu alte cuvinte: ai noştri “vizionari” şi “ingenioşi” cocoţaţi la “Puterea” aceea strict permisă şi controlată din afară (de! – altfel te trezeşti imediat compostat de OSF-matriţa parcă mai “corozivă” decât “comunist” sau “putinist”, recte “iliberal”) ne-au îndatorat-vândut nu doar pe noi, ci şi pe urmaşii noştri (pentru hăt, multe generaţii!), astfel încât proprietarul străin (nu, n-am greşit sintagma) al ţării noastre să fie îndreptăţit a emite verdicte absolute (nu doar categorice) în faţa conştiinţei noastre amorţite: “Tati, în atare condiţii, adică de incapacitate de plată, avem dreptul natural să vă confiscăm cam tot ce aveţi mai bun, băi geţi liberi şi de cacao, inclusiv cele mai alese bucăţi, adică femei! Iar voi nu veţi încotro decât să vă băgaţi sclavi pe viaţă la tejgheaua noastră corporatocratică, mai precis veţi sta la discreţia noastră perfect nestingherită şi perpetuă, başca consolidată prin lege! Legea europeană, care dezarmează tot…Aaa, vă sugrumă indignarea, vreţi să protestaţi?! Mucles!!! Înainte de orice, nu uitaţi că noi constituim tagma supremă a lumii, recte investitorii, alias factotumul meliorist, adică oxigenul fără de care nu puteţi respira…”.

    Iată împotriva cui s-au ridicat vest-berlinezii în 1988, la prima demonstraţie antiglobalizare din istorie…Dar noi nu pe ei i-am luat drept exemplu (inclusiv în materie de “balls”), ci pe farsorii de la Bruxelles via scamatoriile emolare via moştenirea politico-culturală a…Şcolii de la Frankfurt. Pe aceştia din urmă, alias noua burghezie sovietică, i-am văzut şi mesianici, şi (ironia sorţii) “occidentali”.
    Acum este cam târziu să ne revoltăm, fiindcă statu-quoul este (nu doar pare) bătut în cuie…Din nefericire, ni l-am hărăzit singuri! La urma urmei, (tot mai) regretatul Octavian Paler era de părere că “boala” care ne macină lăuntric (de ne-a transformat sufletele în cea mai fină pulbere), pe de-a-ntregul naţiunii – şi nu de ieri, de azi, ci de secole – se cheamă…LIPSA DE SOLIDARITATE.

    PS. 1,01 cotă fixă (şi imuabilă) la pariuri că je stârnesc iarăşi cuibul de viespi de pe AM, recte pe e-orbeţii cei de toate zilele…Hai cu egalarea! (“Mai dă-mi, fă, nişte seminţe, dacă tot îmi iei faţa” – “D’alea bune şi coapte, băieţi. Un dop la un leu”).
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru