Proiect pe trei ani: Bentley vrea să dezvolte un motor revoluționar pentru primul său model 100% electric

de Paul Cosma
Miercuri, 05.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a început un proiect de cercetare pe următorii trei ani, scopul fiind dezvoltarea și prezentarea unui motor electric revoluționar. Viitorul motor va fi utilizat pe primul model 100% electric de la Bentley, a cărui lansare este programată cel târziu în 2026.

Guvernul britanic va finanța o inițiativă prin care Bentley și mai multe institute de cercetare vor căuta soluții “sustenabile” privind dezvoltarea motoarelor pentru mașinile electrice.

Proiectul OCTOPUS își propune să dezvolte un motor electric revoluționar care să folosească materiale reciclabile, eliminând astfel nevoia de metale rare sau alte elemente costisitoare și greu de obținut. 

Proiectul se va desfășura pe o durată de trei ani, iar Bentley speră să livreze o descoperire de referință pentru industria auto și pentru segmentul mașinilor electrice

“Nu este niciun secret că avem ambiția să fim liderii mobilității sustenabile de lux. Avem obiectivul clar ca fiecare model să aibă o versiune hibridă până în 2023, iar următorul nostru țel este să avem primul Bentley 100% electric până în 2026,” au transmis oficialii producătorului din Crewe.

Via Bentley

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru