Proiect: Primăria ar putea instala în București 30 de stații de încărcare pentru mașini electrice

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 27.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria Capitalei ar putea instala 30 de stații de încărcare pentru mașini electrice în mai multe zone din București, care acoperă în special partea centrală și de nord a orașului.

Prima de 45.000 de lei oferită la achiziționarea unei mașini electrice prin programul Rabla Plus a generat o creștere semnificativă a cererii pentru acest tip de autovehicule. În prezent, numărul de mașini electrice înmatriculate în România este de 299, dintre care 187 de unități sunt în București, iar numărul acestora ar putea fi și mai mare dacă ar exista o infrastructură potrivită pentru încărcare.

Acesta este motivul pentru care mai mulți consilieri generali au anunțat un proiect prin care propun ca Primăria Capitalei să instaleze 30 de stații de încărcare pentru mașini electrice.

Principalele zone vizate sunt cele din centrul și nordul Bucureștiului. Astfel, proiectul prevede instalarea de stații în 5 parcări din București, și anume Parcaj Tonita, Parcaj Pescăruș, Parcaj Șoseaua Nordului, Parcaj Opera, Parcaj Expoziției, la care se adaugă numeroase alte zone: Doamna Ghica, Bucur Obor, Academiei, Biserica Enei, Chiristigiilor, Matei Millo, Aviatorilor, Horoscop, Lipscani, Maria Rosetti, Palatul de Justiție, Lido, Parc Herăstrău, Decebal, Piața Amzei, Piața Victoriei, Calea Plevnei, Charles de Gaulle, sediul Primăriei Capitalei.

În plus, Primăria susține că este interesată să cumpere 100 de autobuze electrice pentru transportul local.

Ambele proiecte apar pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București din 30 iunie.

Via Hotnews

Comentarii (2)

  • Nimeni, dar absolut nimeni, nu-i intrece pe ai nostri politicieni in promisiuni si minciuni. Totusi, hai sa fiu optimist. Ca in tara asta optimismul moare ultimul.
    0 0
  • Ar putea????? AR TREBUI! Trebuie construita infrastructura pentru masinile electrice, avand in vedere ca multa lume isi doreste o astfel de masina, dar le e frica din cauza lipsei totale a infrastructurii (5 statii de incarcare in cluj nu se poate numi infrastructura) .

    Suntem putin in urma la capitolul infrastructura (nu conteaza de care) Sa nu ai apa calda in unele orase chiar si resedinte de judet, e chiar penibil in 2017.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru