Proiecte de artă în showroom-urile Mini din România: colecția #ArtMeMini debutează cu lucrări dedicate celor 60 de ani de la debutul Mini

de Cornel Șocariciu, Foto: Bogdan Paraschiv
Vineri, 13.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Proiectul #ArtMeMini îi are în prim-plan pe artiștii români care au ca inspirație lumea automobilului. Lucrările de artă vor fi expuse în cele două showroom-uri Mini din București, iar expoziția debutează cu o serie de schițe dedicate aniversării celor 60 de ani Mini.

În 2019 Mini a împlinit 60 de ani de la debut. Pentru a sărbători într-un mod cât mai plăcut frumoasa vârstă, oficialii producătorului britanic au pregătit câteva evenimente speciale. În România, aniversarea celor șase decenii a fost marcată printr-un eveniment special care s-a desfășurat pe autodromul Academiei Titi Aur, dar și prin prezența unor vehicule istorice pe Domeniul Regal de la Peleș expuse în timpul Concursului de Eleganță Sinaia 2019.

Reprezentanții diviziei din România continuă proiectele speciale și anunță lansarea #ArtMeMini. Începând cu luna decembrie, showroom-urile Automobile Bavaria Băneasa și Auto Cobălcescu vor găzdui proiectele unor artiști români care au ca inspirație lumea automobilului.

#ArtMeMini a demarat cu lucrările lui Alexandru Mariș, acestea având în prim-plan aniversarea de 60 de ani. Mariș a expus în cele două showroom-uri din București un catalog de schițe cu 60 de lucrări menite să genereze o perspectivă unică asupra istoriei mărcii britanice.

"În 2019, Mini sărbătorește 60 de ani de existenţă, iar eu, conducând un Mini, am vrut să iau parte la această sărbătoare [...] Am aflat multe lucruri noi şi am încercat să le ilustrez în câte o imagine şi un rând de text.

Albumul rezultat este împărţit în trei capitole: 20 de schiţe despre evoluţia Mini, 20 de schiţe despre conceptele inedite de-a lungul anilor şi 20 de personalităţi printre care Enzo Ferrari, Niki Lauda, Mary Quant", a explicat Alexandru Mariș.

Alături de acest catalog, fanii Mini care vor trece pragul showroom-urilor amintite anterior vor putea admira și câteva lucrări pe pânză realizate de același Alexandru Mariș. Expoziția va fi prezentată în perioadă 9 decembrie 2019 - 9 martie 2020 și poate fi vizitată de luni până sâmbătă, conform programului de funcționare al celor două showroom-uri. Reprezentanții diviziei Mini din România menționează că proiectul va prezenta trimestrial noi expoziţii şi lucrări de artă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru