Prototipul Toyota Supra debutează în cadrul Goodwood Festival of Speed: japonezii promit un motor cu șase cilindri în linie și putere livrată pe puntea spate

de Cornel Șocariciu
Luni, 09.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prototipul Toyota Supra va fi prezentat în cadrul Goodwood Festival of Speed, eveniment care se desfășoară în intervalul 12 - 15 iulie. Exemplarul va fi acoperit cu camuflajul specific Toyota Gazoo Racing și va putea fi admirat și pe traseul de viteză pregătit de organizatori.

În cadrul Salonului Auto de la Geneva, Toyota a prezentat GR Supra Racing, conceptul care anunța renașterea legendarului Supra. Modelul constructorului nipon este tot mai aproape de debut, iar pentru a îndulci așteptarea fanilor, Toyota a pregătit o surpriză: prototipul versiunii de serie Supra va fi prezentat în cadrul Goodwood Festival of Speed, eveniment care își deschide porțile în 12 iulie.

Pentru a păstra misterul, japonezii ne anunță că pe tot parcursul evenimentului mașina va fi acoperită cu camuflajul specific Toyota Gazoo Racing (alb, negru și roșu). Iar pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, oficialii Toyota spun că prototipul va putea fi admirat și pe traseul de viteză pregătit de organizatorii Goodwood Festival of Speed.

La volanul mașinii îi vom vedea pe pilotul Herwig Daenens și pe Tetsuya Tada, inginerul responsabil de proiectul Supra.

Conform oficialilor Toyota, viitoarea generație Supra va primi un motor cu șase cilindri în linie, iar resursele acestuia vor fi transmise către puntea spate.

Japonezii nu au oferit detalii suplimentare despre sistemul de propulsie, însă zvonurile spun că versiunea de serie a lui Supra va beneficia de un motor de 3.0 litri de proveniență BMW. Acesta ar urma să ofere 335 CP și 500 Nm, valori anunțate și pentru viitorul BMW Z4.

Noua generație Toyota Supra va fi prezentată la finalul acestui an, urmând ca debutul comercial să aibă loc în prima jumătate a anului viitor. 

Comentarii (2)

  • Fain titlul. Dat de adevarati profesionisti!
    japonezii promit un motor cu șase cilindri în linie și propulsie
    A dreacu veorica ! Acum in toata tara!
    3 0
  • Parca mai merge acum!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru