Punct final pentru Dieselgate în SUA: Grupul Volkswagen pledează vinovat şi plăteşte 4.3 miliarde de dolari

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen va plăti 4.3 miliarde de dolari în SUA pentru a încheia scandalul Dieselgate în SUA şi va pleda vinovat în procesele intentate de statul american.

Grupul Volkswagen a anunţat în această săptămână că a ajuns în sfârşit la un acord final cu autorităţile americane pentru a pune punct scandalului Dieselgate, care a izbucnit în septembrie 2015.

Conform acordului, Grupul german va pleda vinovat în procesele civile şi penale din SUA şi va plăti autorităţilor 4.3 miliarde de dolari din cauza faptului că a trucat testele de emisii. În plus, Volkswagen este implicată şi într-o serie de procese pe marginea modului în care Dieselgate a afectat valoarea pe bursă a constructorului.

În urma acestei decizii, Volkswagen a anunţat că totalul despăgubirilor acordate în SUA şi Canada pentru Dieselgate este de 23 de miliarde de dolari, echivalentul a aproape 22 de miliarde de euro, şi include şi cele 15 miliarde de dolari acordate ca despăgubiri clienţilor din Statele Unite. Suma este sensibil mai mare decât cea de 18.2 miliarde de euro pe care producătorul german a pus-o anterior deoparte pentru rezolvarea tuturor problemelor legate de Dieselgate.

Urmareste Automarket
Analiştii anticipează că Grupul Volkswagen va plăti în total circa 30 de miliarde de euro pentru a revolva cazul şi în celelalte state, în contextul în care compania are lichidităţi de 31.1 miliarde de euro şi a contractat un împrumut de 20 de miliarde de euro în acest scop.

Anunţul vine după ce în ultimele zile oficialii Grupului au început să aibă probleme cu justiţia.

Unul dintre directorii diviziei din Coreea de Sud a fost condamnat la închisoare pentru 18 luni, în timp ce Oliver Schmidt, directorul biroului de reglementare legală între 2014-2015, a fost arestat în Statele Unite de către FBI sub acuzaţia de fraudă şi conspiraţie împotriva statului american.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Desi nu-mi place aceasta natie trebuie sa recunosc ca sunt extrem de eficienti cand e vorba de bani: ori le dai un vagon de bani ca sa te lase sa mai existi pe teritoriul lor ori iti ia tot personalul la puricat si ti-l baga la parnaie . de la director pana la portar. N-au nici o greata sa te gaseasca vinovat de asa zisa conspiratie impotriva statului si sa te bage la zdup pana iesi la pensie.Va asigur insa ca americanii platesc cu varf si indesat tot genocidul pe care l-au facut incepand cu nativii americani si pana in siria irak si alte tari sarace
    8 3
  • @top Asa cum si francezii, britanicii, belgienii (mai ales! - Congo) etc. platesc mizeriile pe care le-au facut prin fostele colonii sau rusii in perioada comunista lol.

    Iti zic eu, tarile mari nu platesc. In ultimii 200 de ani sunt cam aceleasi mari puteri.

    Tarile mici ponoasele mai ales in perioade de criza cand se mai schimba granite si se plimba zonele de influenta.
    4 0
  • Deci, cel putin la unii, se poate.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru