Rabla 2014: 60% din tichetele disponibile au fost rezervate în trei luni

de Sebastian Toma
Joi, 03.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ediţia 2014 a programului Rabla se derulează într-un ritm foarte bun, 60% dintre tichetele disponibile persoanelor fizice fiind rezervate în doar trei luni.

Esential 586 de eco-bonusuri au fost acordate în primele trei luni ale programului Rabla 2014.
690 de eco-bonusuri au fost acordate pe întreaga perioadă de derulare a Rabla 2013.
Programul Rabla are deja trei luni de la debut şi se poate mândri cu rezervarea a 60% dintre tichetele disponibile persoanelor fizice. Attila Korodi, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, s-a declarat încântat de evoluţia acestuia în cadrul unei conferinţe de presă susţinute astăzi la sediul instituţiei pe care o conduce. Potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România, au fost rezervate 9.897 de tichete rabla până în dimineaţa zilei de astăzi, toate aprobate în vederea achiziţiei unui automobil nou cu o reducere de 6.500 de lei. Tot datele APIA, citate de Ministrul Mediului, arată că România a avut o creştere de peste 4% a vânzărilor de autoturisme noi în luna mai în comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut, ceea ce subliniază efectul pozitiv al acestui program pe o piaţă care a scăzut dramatic faţă de nivelul înregistrat înainte de criza financiară.

Ministrul Mediului a primit un Opel Ampera

Urmareste Automarket

Ministrul Mediului a declarat că programul nu a înregistrat până acum nicio neregulă, deşi au fost schimbate numeroase proceduri şi au apărut reguli noi, cum ar fi folosirea tichetelor electronice.

Ministrul Korodi se declară încântat de transparenţa asigurată de sistemul informatic din spatele Programului Rabla 2014, orice român putând să monitorizeze evoluţia programului prin portalul dedicat, fiind afişată permanent situaţia tichetelor rezervate. În baza evoluţiei curente a programului Rabla, ministrul Korodi estimează că toate tichetele Rabla vor fi distribuite până la finalul lunii octombrie, dacă nu chiar din luna septembrie. 

Rabla 2014: Peste 5.500 de rezervări în prima lună

Ministrul Mediului, Attila Korodi, se declară încântat de evoluţia programului Rabla 2014. Ministrul este nemulţumit de numărul de clienţi care s-au calificat pentru programul de eco-bonusuri.

20.000 tichete Rabla 2014 şi înscriere direct la dealeri

Municipiul Bucureşti are cele mai multe rezervări în cadrul programului Rabla 2014, 2.593 unităţi. Podiumul este completat de judeţele Argeş şi Constanţa, cu 534, respectiv 496 rezervări. Judeţele cu cele mai slabe rezultate sunt Mehedinţi, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj, care au 56, 44 şi 21 de rezervări de tichete Rabla 2014. În ceea ce priveşte persoanele juridice implicate în program, peste 1.000 de dosare au fost depuse la sediul AFM pentru a fi analizate, fiind acceptate 495 până în prezent.

Ministrul Mediului vrea să sublinieze faptul că dosarele care au fost respinse până acum pot fi depuse din nou pentru analiză odată ce vor fi completate cu elementele lipsă la momentul primei depuneri.

Via MMSC

Comentarii (5)

  • vasile runc
    ce fel de program rabla, am umblat de mi-au sarit capacele (am o masina pt casat) si toti spun ca nu au tichete rabla, de ce se dau doar pe pile? halal program?
    2 2
  • Ideea programului e ca ce-l care-si caseaza masina sa achizitioneze o masina noua de la dealer. Vorbestii cu dealerul, ii expui situatia si te ajuta el cu centrul Remat local.

    Daca vrei sa-ti casezi masina si doar sa ramai cu tichetul pe care sa-l vinzi la X-ulescu, ai gresit anul programului...

    Daca esti in situatia a doua, cel mai bine iti vinzi masina.
    4 0
  • cre' ca mai toti pasionatii d'aici ar putea sa-si caseze
    "bijuteriile pa patru roti"...da' nu vor
    0 1
  • auto_fan
    Tocmai ce am casat o rabla acum vreo 2 saptamani. Procedura e foarte simpla si transparenta:
    - duci la dealer actele necesare pentru inscriere in program
    - dealer-ul iti trimite acceptul (daca totul e in regula)
    - impreuna cu nota de acceptare, duci masina la un centru autorizat Remat unde primesti certificatul de casare
    - cu certificatul de casare te duci la fisc si politie sa o radiezi
    The end.
    Si daca ar vrea sa le dea "pe pile" nu prea mai au cum, dar ideea e ca nu mai e nevoie de pile. Nu poti obtine acceptul de inscriere in program decat in baza unei comenzi pentru o masina noua, ceea ce mi se pare foarte normal.
    0 0
  • Adevarat..s-au dat vreo 10000 de vouchere pe pile...restul de 3 s-au de catre penultimii 3 insi corecti ai tarii catre ultimii 3 insi corecti..tot ai tarii, bre !

    E grele...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru