Rabla 2014: Peste 5.500 de rezervări în prima lună

de Sebastian Toma
Marti, 20.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Mediului a publicat rezultatele programului Rabla 2014 la o lună de la start. Acesta merge mai bine decât era aşteptat, 30% dintre tichetele disponibile fiind deja rezervate.

Programul Rabla 2014 merge surprinzător de bine, având 5.720 de rezervări într-o lună de la start, după cum anunţă datele Administrației Fondului pentru Mediu. Altfel spus, în doar 30 de zile au fost rezervate 30% dintre tichetele disponibile în acest program, ceea ce nu poate să fie decât o veste bună pentru reprezentanţii Ministerului Mediului şi pentru dealerii auto din România, care au împărţit între ei aceşti clienţi. Majoritatea rezervărilor au fost făcute în Bucureşti, podiumul fiind completat de judeţele Argeş şi Constanţa. În polul opus al clasamentului stau judeţele Teleorman, Bistriţa Năsăud şi Sălaj, cu 36, 20 şi 14 rezervări într-o lună.

20.000 tichete Rabla 2014 şi înscriere direct la dealeri

Dintre toate rezervările efectuate, 5.699 au fost deja verificate şi validate la Direcţia Regim Permise de Conducere şi înmatriculare a Vehiculelor. Ieri, 19 mai, sistemul mai avea o rezervare în curs de verificare şi 20 de rezervări care au fost invalidate din diferite motive, de la date completate greşit la date eronate şi acte lipsă.

În urma acestei avalanşe de solicitări, mai există doar 11.280 de tichete pentru persoane fizice. În ceea ce priveşte persoanele juridice, au fost depus 302 dosare într-o lună, care vizează achiziţia a 1.009 autovehicule, toate acestea fiind în analiză la DPRCIV în vederea validării.

Urmareste Automarket
"Mă bucură faptul că nu avem raportate nereguli.
Am avut un val masiv de solicitări reprezentate de cetățenii care dispuneau de lichidități pentru achiziția unui autoturism nou. Cu siguranță, în perioada următoare ne așteptăm la un nou val, format din acele persoane care așteaptă contractarea unui credit pentru achiziție. Dacă ne vom mișca în ritmul acesta, este posibil să epuizăm tichetele electronice înaintea datei preconizate"
, a adăugat ministrul Attila Korodi.

Dacia: "Rabla 2014 este un program modern şi are efecte încurajatoare"

Via ANOFM | MinisterulMediului

Comentarii (1)

  • Mai ales, daca prin reclame (Dacia-Renault), se spune ca "ar putea fi ultimul".
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru