Rabla 2015: 60% din tichetele disponibile pentru persoanele fizice au fost folosite

de Sebastian Toma
Miercuri, 22.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Ministerului Mediului au tras linie după aproape două luni de funcționare a ediției 2015 a programului Rabla. În acest timp au fost cheltuite 60% din tichetele pentru persoanele fizice și au fost cumpărate 371 de mașini ecologice.

Ministerul Mediului a anunțat alocarea a peste jumătate din cele 20.000 de tichete Rabla disponibile persoanelor fizice în acest an. La nici două luni complete de la demararea proiectului, peste 11.850 de români și-au cumpărat mașini noi prin casarea vechilor automobile. Dintre aceștia, 371 au cumpărat mașini ecologice, pentru care au fost utilizate 422 de ecobonusuri. În rândul vehiculelor ecologice se clasifică mașinile cu emisii de CO2 de până la 100 grame pe kilometru, hibrizii și mașinile 100% electrice.

Rabla 2014: 60% din tichetele disponibile au fost rezervate în trei luni

Reprezentanții Ministerului Mediului se declară încântați de răspunsul românilor la ecobonusurile propuse, în primele cinci luni ale anului fiind vândute doar 60 de mașini noi care ar fi fost eligibile la aceste bonificații prin intermediul programului Rabla 2015, pe când aplicarea proiectului a mărit de șase ori vânzările mașinilor ecologice. Spre comparație, în întregul an 2014, au fost cumpărate doar 38 de mașini noi cu ajutorul ecobonusurilor ale programului Rabla, care nu erau la fel de generoase precum cele din ediția actuală a programului.

Rabla 2015: ecobonus de 750 lei pentru o maşină care emite sub 100 grame CO2/km

Urmareste Automarket
Ediția 2015 a Programului Rabla oferă, pe lângă tichetul de casare de 6.500 de lei, ecobonusuri cuprinse între 750 și 2.500 de lei. Două ecobonusuri pot fi puse la un loc pentru o mașină care se încadrează în ambele criterii, ceea ce aduce o reducere simțitoare de preț pentru românii care aleg variantele ecologice atunci când își cumpără un automobil nou.

Via Ministerul Mediului | Sursă foto

Comentarii (2)

  • Care bani au fost cheltuiti?
    Ca la dealeri n-a ajuns mare lucru
    Inca stam si asteptam o decontare de mai bine de 30 zile
    0 0
  • Vasile
    Interesanta statistica. Dar stiti ce ar fi si mai interesant? O comparatie intre cele 2 programe guvernamentale: Cate persoane au accesat programul "rabla" si cate "prima masina". Nu zic ca "prima masina" nu e bun dar cu siguranta programul "rabla" nu trebuie oprit (cum se auzea odata). Acesta ar trebui sa fie un program continuu pentru ca si nevoia intineririi parcului auto este una continua iar casarea vechilor masini (care, in esenta înseamnă reciclarea lor) trebuie încurajată.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru