Programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor începe la sfârșitul lunii aprilie

de Paul Cosma
Luni, 29.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor porni cu siguranță la sfârșitul lunii aprilie, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Mediului Barna Tánczos.

Ministerul Mediului a anunțat recent că prima de casare prin programul Rabla Clasic va crește în 2021 de la 6.500 la 7.500 de lei. Totodată, bugetul total al programului Rabla Plus a fost dublat. 

Ministrul de resort a făcut declarații noi cu privire la startul acestor programe și susține că există bugetul necesar pentru fiecare tichet ce va fi solicitat de români. 

“Este foarte important ca aceste programe de succes, Rabla, Rabla Plus, Rabla Electrocasnice, să meargă mai departe. Tocmai de aceea am alocat bani mai mulţi pentru fiecare tichet şi ajungem la 7.500 de lei pentru fiecare maşină casată. Am alocat sume în plus pentru maşinile mai puţin poluante, la hibrid am crescut suma de la 2.500 la 3.000 de lei, la surse alternative la GPL şi GNC, de la 1.000 la 1.500 de lei. De asemenea, am dublat bugetul pentru maşinile electrice”, a explicat șeful de la Mediu. 

Potrivit ministrului, “cu siguranţă la sfârşitul lunii aprilie programele vor porni, şi Rabla Clasic, şi Rabla Plus, şi Rabla Electrocasnice”, astfel încât vor fi cel puţin opt luni la dispoziție pentru implementare. 

Via Agerpres

Comentarii (7)

  • Mi-ar placea un program de asta si la Second handuri.

    S-ar putea numi... Rabla Noua.
    9 6
  • Incepe destul de tarziu acest program. Unii il asteapta pentru a-si cumpara o masina. In alti ani incepea la sfarsitul lui martie..
    4 2
  • sa inceapa odata, ca multa lume asteapta sa cumpere. mai scapam de rablele de pe strazi sau cele parcate si abandonate de ani de zile. masinile peste 10 ani nu au ce cauta pe strazi.
    4 0
  • marioX
    daca s-ar dori sa scapam de masinile vechi parcate pe trotuare, acest program ar trebui sa ofere aceasta prima de casare fara sa fii nevoit sa cumperi o masina noua. Sau o suma mai mica, ex. 2000 lei. atunci chiar s-ar elibera din trotuare.
    2 0
  • @mariox... acest program nu își propune eliberarea trotuarelor de rable ci scoaterea din circulație a mașinilor poluante, ori o mașina care zace nu poluează precum una care este folosită...
    @gabia... care sunt anii in care începea la sfârșitul lui Martie?... oricum cine vrea sa și cumpere nu îl tine nimeni sa se ducă de acum la orice dealer sa dea comanda.
    @sandu... oricum la o Octavia termenul de livrare este între 25 și 35 săptămâni
    2 0
  • si rambla moto?!
    0 0
  • florin
    Chiar nu înțeleg de ce se amână așa de mult. Stau cu mașina adusă de la începutul lui martie și cred că o să reușesc să o iau de la diler abia la începutul lui mai. Unii spun că din cauza Dacia nu se dă drumul, că nu ar avea nu știu ce piese care nu găsesc și lumea s-ar reorienta la alte mașini. În momentul ăsta informația asta pare plauzibilă.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru