Raliul Dakar: Peterhansel si Roma, blocati in dunele de nisip

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 14.01.2012
Stephane Peterhansel şi Nani Roma rămân pe primele două poziţii în Raliul Dakar deşi au pierdut peste 20 de minute blocaţi în dunele de nisip din Peru.

Cea de-a 12-a proba specială din cadrul Raliului Dakar 2012, desfăşurată între localităţile peruane Arequipa şi Nasca, i-a produs numeroase emoţii liderului Stephane Peterhansel.

Plecat pe traseu cu un avantaj confortabil de 23 de minute, francezul a rămas blocat într-o dună de nisip şi a avut nevoie de peste 20 de minute pentru a reporni maşina Mini.

Cu toate acestea, Peterhansel şi-a păstrat poziţia de lider în clasamentul general după ce Nani Roma, coechipierul său de la echipa X-Raid şi singurul rival care îl mai poate învinge, a avut o soartă similară. Roma a rămas la rândul său blocat într-o dună de nisip şi a recuperat doar trei minute, rămânând astfel pe locul doi în clasamentul general la 20 de minute în urma lui Peterhansel.

În acest context, victoria de etapă i-a revenit lui Robby Gordon, însă pilotul care concurează cu Hummer este la o oră şi 45 de minute în spatele liderului şi, în plus, riscă să fie descalificat din motive tehnice dacă organizatorii nu îi vor accepta apelul.

Gyenes continuă marşul spre o clasare în top 20

Între timp, cei doi motociclişti români ai echipei Vectra Racing îşi continuă parcursul cu care ne-au obişnuit încă din prima zi.

Mani Gyenes a terminat proba pe locul 22 şi rămâne pe locul 17 în clasamentul general, în timp ce Marcel Butuza este pe locul 44 la general după ce a terminat proba pe 46.

Raliul Dakar - Rezumatul PS 12:

Raliul Dakar - Clasament general după PS 12:

 1.  Stephane Peterhansel     Mini         11h19m04s
 2.  Nani Roma                Mini          + 20m00s
 3.  Giniel de Villiers       Toyota      + 1h06m40s
 4.  Robby Gordon             Hummer      + 1h44m04s
 5.  Leonid Novitskiy         Mini        + 2h00m01s
 6.  Lucio Alvarez            Toyota      + 3h52m06s
 7.  Bernhard Ten Brinke      Mitsubishi  + 4h14m24s
 8.  Carlos Sousa             Great Wall  + 4h18m21s
 9.  Ricardo Leal dos Santos  Mini        + 4h51m05s
10.  Duncan Vos               Toyota      + 6h19m48s

Comentarii (4)

  • @AUTOMARKET
    LA raliu nu participa si VW, sau anul asta nu ?
    0 7
  • Claudiu
    VW s-a retras din aceasta competitie dupa ce a castigat-o in ultimele 3 editii. Nemtii au hotarat sa se concentreze pe campionatul mondial de raliuri in care vor participa incepand de anul viitor.
    4 0
  • @Claudiu
    Cu Polo.
    2 1
  • la Dakar castiga cine are in spate banii si resursele unui producator ... in ultimii trei ani VW au fost "singuri in parcare" .. anul asta BMW repeta actiunea ...

    ... si astfel o competitie devine o reclama a unui brand ...

    sunt curios cand o sa avem o confruntare intre doi producatori .. nu zic trei ca este greu de tot sa greseasca atat de tare trei si sa se duca la o competitie la care au si "competitie" ..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru