Range Rover: Listele de aşteptare pentru un model nou se întind pe şase luni

de Sebastian Toma
Marti, 01.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cererea ridicată pentru noile Range Rover şi Range Rover Sport, lansate simultan, a dus la liste de aşteptare lungi pentru ambele modele, acestea întinzându-se pe şase luni.

Esential 9 luni ajunge să aştepte un client pentru un Range Rover Sport.
Land Rover are o listă de aşteptare de şase luni pentru noua generaţie a Range Rover au ajuns la şase luni, în timp ce timpul de aşteptare pentru un nou Range Rover Sport este de nouă luni. Responsabili pentru cererea ridicată sunt clienţii din China, cu toate că un Range Rover ajunge să coste şi echivalentul a 338.000 de euro în ţara respectivă, din cauza taxelor de import. Potrivit celor de la Bernstein Research, clienţii care nu stau foarte bine cu răbdarea sunt dispuşi să achite chiar şi 60.000 de euro pentru a ajunge în faţă pe lista de aşteptare pentru un Range Rover nou.

Potrivit Automotive News, cei de la Jaguar Land Rover au subestimat cererea pentru cele două SUV-uri cu aproximativ 40%. Englezii nu au nicio soluţie pentru această problemă în prezent, fabrica din Solihull lucrând 24 de ore din 24, şapte zile din şapte, fiind în imposibilitatea de a mări capacitatea prin adăugarea de schimburi.

În plus, creşterea capacităţii pe termen lung ar fi fost un risc pentru constructorul englez, acestei mişcări fiind-ui asociate mai multe potenţiale probleme.

Chiar dacă englezii ar găsit o soluţie pentru creşterea capacităţii de producţie de la fabrica lor din Solihull, ei sunt încă limitaţi de partenerii de la Ford, care le furnizează motoare pentru Range Rover şi Range Rover Sport. Propria gamă de motorizări pentru acest model este aşteptată să debuteze abia în 2014, urmând să fie bazată pe propulsoare modulare cu patru cilindri în linie, în baza cărora vor dezvolta şi alte configuraţii.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (8)

  • 338.000 de euro ? Si un Rolls Royce Phantom cat o fi oare acolo ? Milionu cred :))
    Asa e cand fabrici masini bune .... nu mai faci fata vanzarilor. Ma bucur pt. ei. Fabrica ceva de calitate si serios si isi justifica banii ceruti pe ele (dar nu in China :)). Nu as cumpara unul pt. ca imi plac mai mult masinile rotunjite. Un Range merge la cineva trecut de 40 de ani (cel putin).
    9 8
  • fiindu-i asociate...
    1 3
  • culmea ironiei...ca sa vezi cine apreciaza mai mult ,calitatea...bine,bine e vorba si de...bani,evident
    10 2
  • Hai sa fim seriosi! Cine vrea unul diesel gaseste in showroom la Ploiesti si in 3 secunde il ia. Ce spuneti voi este pt cei ce doresc nu stiu ce piele, lemn si alte bazaconii. Autovitul e plin de anunturi cu noul model la zero km, ce naiba.
    8 4
  • @LUCCI
    Da...am vazut si eu asta. Si sunt chiar bine dotate ! Nu am vazut sub 98 de mii nici unul. Iar cel mare de la 120 de mii in sus. Au aparut imediat ce s-a lansat. Si acum sunt destule pe stoc. Totusi daca dai 100 de mii de euro pe unu si nu iti place ca e negru cu piele bej sa zic si vrei gri cu piele maro, atunci e bine sa il faci pe comanda si sa astepti ca sa nu regreti dupa ca ai luat si nu iti place nu stiu ce la el.
    6 2
  • Mistake
    Land Rover are o listă de aşteptare de şase luni pentru noua generaţie a Range Rover au ajuns la şase luni

    :)
    2 2
  • De ce are Range Roverul un top speed atat de mic? Motorul de 5000 are 225, care e destul de putin, chiar daca vorbim de o masina de teren.
    Stiu ca principalul atuu al Range Roverului e off roadul, dar totusi la un motor de 5000 si consum fara numar as vrea sa prinda macar un 250.
    Oricum, e o masina superba, mult frumoasa decat un G class.
    3 3
  • @Blp
    E suficient si 180. La 250 cu o masnia inalta in curba stransa sau daca e sa ocolesti brusc un obstacol te poti rasturna cat de bine ar fi ea echilibrata.
    510 CP / 625 Nm eu zic ca prea mult pt. un Range mare. Cel de 4.4 e suficient. Iar R R Sport ii ajunge un 3 litri. Vrei sa alegri cu masian cumperi una sport.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru