RAR a lansat aplicația Istoric Vehicul: poți afla numărul de kilometri, datele tehnice și valabilitatea ITP-ului pentru orice mașină

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 21.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Registrul Auto Român a lansat aplicația Istoric Vehicul care îți permite să afli rapid numărul de kilometri, datele tehnice și valabilitatea ITP-ului pentru orice mașină care a trecut cel puțin o dată pe la RAR.

Registrul Auto Român (RAR) a anunțat în această săptămână lansarea unei aplicații online care permite oricărei persoane să afle date importante despre orice mașină care a trecut cel puțin o dată pe la RAR.

Singura condiție este ca persoană să cunoască seria de șasiu și să introducă adresa de email la care dorește să primească informațiile. Pentru început, aplicația furnizează date despre numărul de kilometri ai mașinii din baza de date a RAR sau a statiilor ITP autorizate, gradul de poluare, valabilitatea ITP și câteva date tehnice.

"Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoțitoare ale vehiculului, a valabilității ITP și a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creșteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul", menționează oficialii RAR.

De asemenea, RAR intenționează să integreze în cadrul aplicației și informații cu privire la daune și reparațiile legate de structura de rezistență a mașinii, însă aceste informații vor fi oferite contra-cost.

"În viitor, avem în vedere extinderea domeniului informațiilor pe care le oferim, prin includerea și a unor date referitoare la eventuale daune și/sau reparații care interesează structura de rezistență a unui vehicul.

Întrucât acestea sunt informații care nu ne aparțin, este posibil ca furnizarea lor să comporte anumite costuri", au mai precizat oficialii RAR.

Aplicația este disponibilă la această adresă și poate fi accesată de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet.

Via Știrile Pro TV

Comentarii (13)

  • Inca astept mail-ul cu codul de confirmare...
    8 0
  • Victor
    @dumbravaandrei

    la fel...
    2 0
  • @dumbrava

    ....si-or fi dat seama ca ai depus o cerere la plesneala sa vezi cum functioneaza treaba

    :)
    1 0
  • Frumoasă intenție. Păcat că nu funcționează. După 15 minute, încă nu a venit codul pe email.
    2 0
  • Pai stati asa, unde va grabiti? Trebuie sa se duca functionarul sa scoata fisa autoturismului, pentru fiecare cerere in parte.
    3 1
  • mircea
    @all
    Vești bune, prieteni: mi-a venit codul după o oră și ceva. Deci nu disperați, lucruri bune se vor întâmpla în viața asta. Vorba lui @ANV, o fi trebuit dosar cu șină pentru fiecare cerere.
    5 5
  • Octavian
    Personal am patit urmatorul lucru:
    La ultimul ITP facut la ATV-ul din dotare baitul de la service a constatat ca aveam mai putini km decat la penultimul ITP. Si m-a intrebat fireste daca l-am cuparat de la cineva cu km dati inapoi.
    Obiectul a fost insa cumparat de nou, deci nu avea cine sa dea km inapoi.
    Concluzia a fost ca la penultimul ITP mi-au bagat o cifra gresita sau ceva de genul.
    2 1
  • eu folosesc de obicei Edge ca si browser, dar se pare ca pentru site-ul celor de la RAR nu e sufficient de modern: "Acest browser NU este compatibil cu serviciul "Istoric Vehicul". Foloseşte un browser modern (Opera, Chrome, Firefox etc)."
    4 0
  • Ca orice lucru facut la romani:

    Server Error in '/' Application.
    Runtime Error
    Description: An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for security reasons). It could, however, be viewed by browsers running on the local server machine.

    Details: To enable the details of this specific error message to be viewable on remote machines, please create a tag within a "web.config" configuration file located in the root directory of the current web application. This tag should then have its "mode" attribute set to "Off".










    Mai are rost sa intreb cat a costat aplicatia?
    7 0
  • cetațean îngrijorat
    Si eu am primit mail-ul cu codul pentru autentificare la ceva timp de la solicitare. Imediat l-am introdus și mi-a spus că nu e valid sau a expirat timpul de 30 min. în care trebuia introdus.

    Mai încercăm :D
    6 0
  • N-am primit codul nici dupa 2 ore. Acum vad ca sesiunea expira dupa 30min. GJ, RAR!
    4 0
  • Inca astept si eu email-ul de validare
    0 0
  • Am primit mailul dupa 4 zile pe la 04:30 dimineata cu mentiunea ca va expira in 30 de minute.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru