Reacția Bulgariei după ce Volkswagen a ales Turcia pentru noua uzina: negociază cu Hyundai construcția unei fabrici

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 05.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bulgaria va negocia în toamnă cu Hyundai construcția unei uzine auto în această țară după informațiile potrivit cărora Grupul Volkswagen a ales Turcia pentru noua să fabrică din Estul Europei.

Turcia, Serbia, Bulgaria și România sunt cele patru țări care au fost inițial pe lista Grupului Volkswagen pentru noua uzină pe care germanii doresc să o construiască în estul Europei.

În cele din urmă, potrivit unor informații din presa germană, Grupul Volkswagen a ales ca amplasament Turcia. În timp ce reprezentanții României nu au oferit prea multe informații despre acest subiect, Bulgaria încearcă deja să se reorienteze pentru a atrage un alt constructor important în țară.

Oficialii guvernului bulgar urmează să se deplaseze în această toamnă în Coreea de Sud pentru a relua negocierile cu Hyundai pentru construcția unei uzine în Bulgaria. Discuțiile preliminare au avut loc în anul 2017 la inițiativa Bulgariei. "Sper că va fi anunţată o investiţie autentică", a declarat Emil Karanikolov, ministrul bulgar al economiei.

În paralel, Bulgaria speră să atragă investiții din partea unor producători de componente care ar urma să colaboreze cu noua uzină Volkswagen din Turcia, mai ales că cele două state sunt vecine.

"Sunt sigur că mulţi dintre distribuitorii şi subcontractorii grupului german vor veni în ţara noastră, ţinând cont că suntem stat membru al UE şi oferim condiţii bune", a adăugat Karanikolov.

De asemenea, Bulgaria a primit doua propuneri pentru construcția unor fabrici pentru baterii pentru mașini electrice.

Între timp, România nu a anunțat niciun fel de plan pentru a atrage un alt constructor în țara care să producă mașini alături de Dacia și Ford.

Via Economica

Comentarii (3)

  • Rudolf D.
    Reactia Balegariei?! Ce reactie? S-au luat de ceafa si-au sarit in sus? Din pacate pt. vecinii de la sud, tara lor e o fundatura si mai mare ca Romania, infrastructura si mai proasta, depopularea mai mare si instruirea mai slaba decat in Romania. Amin.
    20 13
  • Nu știu ce-i așa greu de înțeles că, de vreo trei decenii încoace, doar ALȚII fac planuri pentru noi-montatorii. :-)

    Ce-i drept, nici presupusa *endependență* clamată de alții mai dinainte (Nea Nicu-i ultimul pe listă) n-a fost fără fisuri majore.

    p.s. @Rudolf-D: Așa-i cum zici, dar cel puțin bulgărașii au avut pe vremurile de tristă amintire :-P unele tresăriri de orgoliu mai auto-elitiste ca ale noastre -- montând de ex. vreo sută de Alpine-Renault A110 botezate BulgarAlpine între 1967-69 (ex-celebrul pilot Ilia Ciubrikov fiind catalizatorul operațiunii.)
    25 4
  • Marius
    Lipsa de viziune si reactie din nou la Bucuresti!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru