Volkswagen a ales Turcia pentru construcția unei noi fabrici: uzina va produce modele pentru VW, Skoda și Seat

de Paul Cosma
Vineri, 12.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a ales Turcia ca destinație pentru construcția unei noi fabrici unde va produce modele VW, Skoda și Seat. Potrivit unor surse din companie, planurile încă nu au fost finalizate, însă urmează să fie anunțate în scurt timp.

Grupul Volkswagen a confirmat recent că Turcia reprezintă o destinație atractivă pentru uzina pe care vrea să o construiască în Estul Europei, în timp ce Bulgaria este varianta de rezervă, după ce alternativele România și Serbia au ieșit din calcule.

Publicația Automobilwoche, care citează surse din cadrul VW, scrie că Turcia va găzdui noua fabrică, planurile urmând să fie anunțate în scurt timp. Statul Qatar, ce deține 17% din acțiunile grupului, ar fi făcut presiuni în cadrul unei întâlniri de board pentru ca uzina să fie construită în Turcia.

Noua fabrică va produce modele atât pentru Volkswagen, cât și pentru Skoda și SEAT. Uzina ar urma să înceapă activitate în anul 2022 și să aibă o capacitate anuală de 350.000 de unități. Pe lista modelelor ce vor fi produse de grupul VW în Turcia se numără Skoda Karoq și Seat Ateca.

Via Automotive News

Comentarii (17)

  • modelele comandate pentru Romania vor veni din fabrica cu un stick de memorie de 20G cu manele ultima compilatie
    16 6
  • gigi_frana
    rahat :) sa fie oare vreo coincidenta? :))

    çürükwagen...
    10 2
  • Nicolae
    https://volkswagen.gomexlive.com/vw_live_ag/?lang=en
    0 2
  • Fara alehas
    La vag- bazar ,,este,, bonus un pet cu apa rece si un ibric in torpedou.
    vw güveler önceliğe sahip ;)
    6 2
  • Edikkk
    Germanii ţin aşa mult la Europa.... Pffff.... iubitori de Putin şi Erdogan !!

    Cu ruşii au Nord Stream deja făcut de ani de zile, pompează gaz la greu din Rusia direct în Germania, sărind Polonia, Danemarca... Daaa

    Dar s-au împotrivit South stream al României / Bulgariei... nemernicii


    Apoi cu Erdogan care a bagat la puşcărie 16.000 oameni întro singură zi.... le face fabrică cu de toate....

    Bulgaria, România nu au fost bune... măcar dacă alegeau Serbia să îi mai ridice în speranţa de a avea şi Serbia în UE... Dar nimic...

    Iubitori de turci şi sirieni... şi noi să le cumpărăm maşinile VW VAG ??!!??
    (cu maimuţa?)


    NOP. NICIODATĂ.
    24 4
  • @vianu:

    ... şaormî folţvagîn şîkîdîm ...

    ... şaormî folţvagîn şîkîdîm ...


    (ritmuri de Tarkan - ptr cunoscatori)
    11 2
  • @c

    tareee... :))
    6 1
  • inexorabil
    Bun! Am reţinut ideea: VAG se “islamizează” şi, de aceea, “se cuvine” să râdem de ei şi cu partea dorsală. Dar cum procedăm? Scriem “pamflete” de pe smartphoane provenite în mod sigur din Estul Asiei...

    În acelaşi spirit de zeflemea, îmi permit să mă fandosesc şi eu: nemţi şi turci, tot un cacao / vienezii-l sug pe Mao / cei din urmă idioţi / se vădesc drept…mafioţi.
    3 10
  • mircea badea
    sa faca suv-uri, oricum le cumpara doar manelistii si iubitoarele de telenovele turcesti.
    8 2
  • Ca sunt fara caracter si fac doar ce le dicteaza interesul financiar, strict interesul financiar, aia e o chestie care e tot mai evidenta pentru multa lume.
    Problema mai mare e cat rau fac Europei acum, dupa ce UK a decis (foarte corect) sa iasa din UE. Cu Franta si Germania la carma, viitorul UE e pecetluit. Nu sunt eurosceptic, deloc, pentru Romania, UE e singura sansa de dezvoltare rapida si noi am avut de castigat si de pierdut enorm din aderare, dar UE, in aceasta forma, nu are cum sa supravietuiasca. E o chestiune de timp pana se va destrama.
    Noi am avut de castigat prin banii europeni pentru dezvoltare, si am avut de pierdut poate si mai mult prin ceea ce se numeste "brain & workforce drainage". Cu toate astea, in timp, balansul va fi pozitiv. La momentul asta, balansul e negativ pentru noi. Totusi, e un un lucru bun ca am aderat si daca ar fi sa o luam de la 0, as spune in continuare sa aderam la UE pentru infuzia de civilizatie de care aveam nevoie dupa noaptea comunista. In fine, discutie lunga...
    9 3
  • Lectric_Power
    @PMC Franta si Germania au creat proiectul european din start si l-au continuat in toate formele lui si sub toate denumirile.

    UK s-a alaturat in anii '70, la momentul aderarii fiind cea mai saraca tara din grup. Au facut-o vazand oportunitatile care se intrevedeau la orizont.
    Britanicii au fost insa mereu cu fundul in doua barci si au profitat din plin de UE, necontribuind cu aproape nimic. Contributia lor anuala/locuitor la bugetul UE e mai mica decat cele ale Irlandei, Austiei, Luxemburgului, Belgiei, Finlandei, Olandei sau Suediei.
    Daca e sa vorbim de industia auto britanica nu-s multe de spus: apartine in intregime francezilor, germanilor, japonezilor si fostelor colonii. Nu mai zic cate firme auto get-beget britanice au dat faliment pentru ca nu erau nici competitive, nici fiabile (aici e de altfel problema mare a produselor britanice in general, care la nivel global nu inseamna nimic - nici chiar pe pietele din fostele colonii).
    Noroc cu City-ul, City care insa o va sterge englezeste inspre Frankfurt si La Defense odata ce Brexitul se va finaliza.
    UK ramane cel mai mare portavion al unchiului Sam si traieste visand la vechea glorie coloniala. De inteles de altfel: cand ai fost cel mai mare imperiu din istorie e cam imposibil sa nu fii visator...

    On topic: decizie pur politica si cu iz arabesc a VAG. Daca era cost-effective, o faceau in zona Arad-Timisoara (unde nu aveau de ce sa se planga de lipsa autostrazilor sau de distanta mare fata de pietele importante precum Germania, Franta si Italia) sau chiar in Ungaria. Plus ca Romania si Ungaria stau inca foarte bine la capitolul costuri salariale (a 2-a cea mai ieftina tara, respectiv a 4-a).
    6 1
  • poti sa fi cat de suparat vrei, realitatea este ca dacia di for au deficit de angajati, unde mai aduci o fabrica daca nu ai muncitori? lumea face ASE si nu vrea sa lucreze in fabrica, manager direct.
    5 0
  • De mult n-am mai vazut atatea comentarii dobitoace la un articol...
    0 3
  • albastru
    @verde In general fiecare are expertiza in ceea ce este si in ceea ce face cel mai bine. A ta probabil ca e legata de tot ce tine de dobitocisme.
    0 0
  • Nu trebuie sa fii expert ca sa observi ca oamenii astia nu gandesc inainte sa comenteze. Mistouri slabe si comentarii discriminatorii. Turcii nu sunt mai buni decat romanii si romanii nu sunt mai buni decat turcii. Volkswagen AG e o societate comerciala si ia decizii bazate pe ratiuni economice. Era greu sa vina in Romania; chiar daca, sa zicem, coruptia nu ar fi fost o problema, avem o problema cu forta de munca calificata.
    0 0
  • @verde: nu, tu nu-i cunosti pe germani. Poate altii sunt asa cum spui, dar germanii intotdeauna vor avea o componenta politica in investitii majore.
    0 0
  • E posibil sa fie o influenta politica in decizia lor, dar nu cred ca e majora. Ratiunile economice primeaza. Adica banii. Si politicienii tot pe baza de bani functioneaza. Indiferent daca sunt germani sau de alta nationalitate. Corporatiile si politicienii se influenteaza reciproc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru