Recall Tesla: peste un milion de mașini, rechemate din cauza unei probleme la geamurile electrice

de Tiberiu Safta
Vineri, 23.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a inițiat o nouă campanie de rechemare pentru toate modelele sale. De data aceasta este vorba despre o problemă apărută la senzorii geamurilor electrice care nu pot detecta mâinile sau degetele persoanelor înainte ca geamurile să fie închise. Problema afectează peste 1 milion de mașini.

Constructorul american de mașini electrice este nevoit să inițieze o nouă campanie de rechemare în masă a modelelor sale. De data aceasta, o problemă aparent minoră poate să ducă la rănirea gravă a pasagerilor.

Mai exact, senzorii amplasați la geamurile electrice nu pot detecta obstacole precum mâinile sau degetele persoanelor înainte ca geamurile să fie închise. Astfel, din cauza senzorilor care nu mai funcționează, geamurile nu pot fi oprite automat atunci când mașina ar trebui să detecteze un obstacol între geam și ușă.

Problema afectează peste un milion de mașini construite între 2017 și 2022. Toate modelele mărcii sunt afectate. Tesla a descoperit problema în august, iar la începutul lui septembrie, constructorul a verificat această problemă la mai multe exemplare.

Din fericire, nu au fost raportate cazuri grave, iar problema va fi rezolvată printr-o actualizare over-the-air.

via Motor1

Comentarii (10)

  • Așteptăm problema cu cricul
    6 5
  • eu am citit ca si la ambreiaj ar fi ceva probleme ;)
    9 4
  • dCi - despre ce-i vorba? m-ai facut curios...
    4 1
  • ^^^ tu chiar ai luat-o in serios?... ideea e ca vrei sa repari ceva grav și chemi mașina in service pt ceva nesemnificativ...
    4 3
  • Cum sa chem o mașina in service sa faci o actualizare over the air???!!!... pe mine ăia cu merele nu m-au chemat niciodată să-mi facă actualizare...ma îndoiesc ca o actualizare la Tesla este altfel
    4 3
  • Personal nu cred ca Tesla se “joaca” cu chemarea a un milion de masini in service in legătura cu motivul. Sunt prea mulți oameni implicați pentru a putea păstra/ascunde adevăratul motiv. Consecințele are fi foarte grave. Revenind la problema, nu-i chiar așa mare scofala atâta timp cât nu se prinde capul unui copil…
    2 3
  • AdnMercedes
    Și Muskoiul tembel vrea in spațiu cu tigăile lui ….
    4 5
  • @dutzu
    daca vrei sa vezi ce e, cumpara una sh repede.
    2 1
  • zmeu.diselos
    O bagatela. Poti sa ramai fara degete, cel putin temporar.
    2 1
  • Știi ca nu-s fan electrice pentru că nu mi se potrivesc, așa ca aluzia este doar inutila si copilărească. Nu văd o așa mare problema faptul ca o companie are un recall. Tesla mai are multe de învățat si remediat pentru a oferirii ceea ce pretind ca deja vând, dar asta este un alt subiect.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru