Record Guinness pentru Mini: Cea mai lungă listă pentru Moş Crăciun

de Sebastian Toma
Luni, 10.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Mini au stabilit un nou record mondial, la fel de neobişnuit precum anteriorul: cea mai lungă listă pentru Moş Crăciun, care avea peste 75.000 de dorinţe.

Esential 75.954 de dorinţe, culese din 16 ţări, au fost livrate de caravana Mini la Oficiul Poştal al lui Moş Crăciun.
MINI a stabilit un nou record mondial – cea mai lungă listă pentru Moş Crăciun. Marca britanică a livrat o listă, care conţine 75.954 de dorinţe şi se întinde pe 3798.5 metri, în Rovaniemi, localitatea în care este stabilit oficiul poştal al lui Moş Crăciun. Lista propriu-zisă a fost redactată cu dorinţe din 16 ţări, printre care se numără şi România, iar livrarea a avut loc cu ajutorul unei flote de opt Mini-uri, printre care se află şi noul Paceman. Călătoria a acoperit peste 3.500 de kilometri, caravana pornind de la sediul BMW Group din Munchen şi trecând prin oraşe precum Copenhaga şi Stockholm.

La ceremonia de înmânare a listei a fost prezent şi un oaspete deosebit – Rauno Aaltonen. Pilotul finlandez a făcut o demonstraţie la bordul unui Mini Paceman, trecând în revistă elementele pe care le predă în cadrul evenimentului Mini Ice Driving Experience.

Rauno Aaltonen este poreclit şi ”finlandezul zburător” sau ”profesorul de raliuri”, fiind câştigătorul Campionatului European de Raliuri în 1965, respectiv câştigătorul Raliului Istoric Monte Carlo din 1967 la bordul unui Mini clasic.

Luna trecută, Mini a obţinut un alt record mondial inedit – cele mai multe persoane la bordul unui Mini. Tentativa de record a avut două părţi – un Mini Cooper modern şi un Mini clasic, dar tema a fost aceeaşi – câte persoane pot să încapă la bord. În cazul modelului modern, 28 de gimnaste au reuşit să-şi facă loc în habitaclu, pe când Mini-ul clasic a fost ocupat de 23 de atlete.

Via Mini

Comentarii (2)

  • Draga Mos Craciun,

    Am onoarea sa ma exprim prin cuvinte adverbiale de o disciplina foarte avansata si inalta in grad.Mai pe scur.

    As dori ca in acest an sa imi dai matale sub brad un autoturism testat de echipa automarket pe tot parcursul anului.Numai un lucru e sigur,sa nu fie BMW .Stiii si matale,adika tu vii tokmai din Laponia,si chiar nu vreau sa te lase in drum fiabilitatea.

    Cu stima si respect ,cel mai cuminte user @Mafia.
    2 4
  • AAA scuzati.Iar la puristi ,eu cred ca li s-ar potrivi taierea definitiva a netului.Adika sa nu mai poata abera pe aici.Stii matale de cine spun,chiar nu mai este nevoie sa ii pronunt numele acestui useras care frecventeaza des.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru