Record neoficial pentru BMW M135i pe Nurburgring: 8 minute şi 5 secunde

de Sebastian Toma
Marti, 11.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un şofer amator a reuşit să parcurgă Nurburgring-ul în opt minute şi cinci secunde la bordul unui BMW M135i standard. Timpul său este mai bun decât cel al unui Porsche Cayman S sau al unui Mercedes-Benz C63 AMG.

BMW M135i, primul model din noua gamă Seria 1 care primeşte prefixul M, a parcurs circuitul Nordschleife (20.6 kilometri) în 8:05 în mâinile unui şofer amator. Pavel Janda a reuşit să obţină acest timp cu un automobil standard, echipat cu o transmisie manuală cu şase trepte şi cu anvelope Michelin Pilot SuperSport. Recordul neoficial al lui Pavel Janda plasează BMW M135i în faţa unor modele precum Porsche Cayman S, Mercedes-Benz C63 AMG, BMW Z4 M Coupe şi BMW M5 E60 (generaţia precedentă).

Timpul obţinut de Pavel Janda este comparabil cu cel al lui RUF CTR Yello Bird, Ferrari 575 Maranellor şi BMW M3. Seria 1 M Coupe, modelul construit în serie limitată pe platforma versiunii Coupe a primei generaţii a compactei de la BMW, are un timp de 8:15.00 pe Nordschleife. Cel mai rapid model de serie pe Nordschleife este Radical SR8LM, cu un timp de 6:48.00, iar timpul este obţinut de Michael Vergers. Acelaşi pilot deţine şi cel de-al doilea timp pe Nordschleife, 6:55.00, cu un Radical SR8.

Locul trei pe Nordschleife îl deţine Florian Gruber cu Gumpert Apollo Speed, 7:11.57.

Spre deosebire de modelele de mai sus, BMW M135i vine cu un motor turbo cu şase cilindri în linie, care dezvoltă 315 CP şi 450 Nm. Pe lângă acesta, M135i prezintă sistemul de tracţiune integrală xDrive, modelele de mai sus având doar tracţiune spate. În raport cu un Seria 1 standard, modelul are o suspensie recalibrată, un interior cu accente sportive şi un pachet aerodinamic. BMW M135i reuşeşte 0-100 km/h în doar 4.9 secunde în versiunea cu transmisie automată (5.1 în varianta manuală) şi atinge o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.

Via Worldcarfans

Comentarii (4)

  • pai cu acele semi-slick michelin cred si eu, care sunt si cam scumpe
    4 4
  • nu ma asteptam sa bata 1M.........care(cel putin pt. mine)este mult mai hardcore
    5 1
  • utilizator
    btg este o versiune scurta!

    de exemplu acelasi Megane rs o face in mai putin de 8 min!
    0 2
  • utilizator
    http://www.youtube.com/watch?v=YvAyZ5gJTcE
    eata si meganul 7 53
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru