Record pentru cea mai mare paradă de mașini Lamborghini din istorie

de Tiberiu Safta
Joi, 02.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian a intrat oficial în Cartea Recordurilor Guinness pentru cea mai mare paradă de mașini Lamborghini din istorie. La evenimentul organizat în Japonia au participat peste 250 de mașini ale mărcii italiene.

Anul acesta, Lamborghini sărbătorește 60 de ani de când a lansat prima sa mașină. Cu această ocazie, constructorul din Sant’Agata Bolognese a organizat în Japonia un eveniment special cu modelele din prezent și din trecut ale mărcii.

Astfel, s-au adunat peste 280 de exemplare Lamborghini pe circuitul de la Suzuka, care găzduiește anual Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei. Odată adunate mașinile, a urmat apoi o paradă în jurul circuitului, la care au participat nu mai puțin de 251 de mașini. Cu această ocazie, evenimentul a intrat în Cartea Recordurilor Guinness pentru cea mai mare paradă de modele Lamborghini din istorie.

Așa cum spuneam, la eveniment au fost prezente mai multe modele din trecut și din prezent. Printre modelele care au participat la eveniment se numără și 350 GT, primul model de serie Lamborghini. Alături de acesta, au mai fost expuse și alte modele precum Islero, Countach original, Miura, Countach LPI 800-4 și Huracan STO.

Bineînțeles, la eveniment a fost prezent și exemplarul unicat Huracan STO Time Chaser_111100, un art car creat de către artistul japonez Ikeuchi.

Evenimentul aniversar s-a desfășurat în perioada 23-25 februarie.

Caravana a făcut popasuri în regiunile istorice Kyoto și Nara, către Lacul Biwa, cel mai mare lac de apă dulce din Japonia.

„Acesta a fost un eveniment remarcabil”, a declarat Davide Sfrecola, șeful filialei din Japonia a mărcii italiene. „Am reușit să facem un tur prin cele mai vechi străzi din Japonia și să sărbătorim istoria mărcii împreună cu posesorii”, a mai adăugat acesta.

via Lamborghini

Comentarii (1)

  • Banditos
    280 de bucati adunate....de 100 de ori mai multe decat am vazut, pe strada, in 3 saptamani in Italia
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru