RECORD: Porsche 911 a ajuns la 6.734 de metri, pe un vulcan din Chile

de Alexandru Monenciu
Marti, 05.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Porsche 911 Carrera 4S, special modificat, tocmai a urcat la o altitudine record de 6.734 de metri. Mașina a fost pilotată de Romain Dumas, de 3 ori campion la Le Mans.

În urmă cu câteva luni, Porsche a lansat mult așteptatul 911 Dakar. Pe scurt, un 911 pregătit pentru aventuri în off-road. Dar până și el ar fi invidios pe performanța reușită de un 911 Carrera 4S modificat special.

Cu alte cuvinte, a primit o suspensie pe portale, astfel că garda la sol a crescut la 350 de milimetri. Au urmat apoi mai multe îmbunătățiri, inclusiv protecții speciale pentru componentele vitale ale trenului de rulare.

Toate acestea pentru a urca la o altitudine record, pe vârful vulcanului Ojos del Salado din Chile. Adică la o altitudine de 6.734 de metri. La volanul mașinii s-a aflat nimeni altul decât Romain Dumas, de 3 ori învingător la Le Mans.

Mai impresionant este că mașina care a stabilit recordul a fost alimentată cu combustibil sintetic. Pentru ca totul să decurgă conform planului, a existat și o mașină de suport.

Vechiul record de altitudine a fost stabilit de 2 exemplare Unimog, care au urcat până la 6.694 de metri, pe același vulcan din Chile.

via Porsche

Comentarii (2)

  • Păcat că nu este electrică ca altfel ajungea in stratosfera...
    5 3
  • Banditos
    Pai cu toata istoria fumigenelor, singurele masini care au ajuns si au depasit stratosfera au fost electrice.

    Strict la subiect...incepe sa imi fie dor de astfel de stiri.

    Altceva ma mira. De ce masini de suport? Doua chiar. Nu au gasit in drum nicio benzinarie? Asa cevaaa....
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru